Uutiset

Hippoksen hallitus kokoustaa taas – mielenkiintoisia linjauksia luvassa

Kouvola ja Mikkeli ovat ilmaisseet halukkuutensa järjestää kesän suurkilpailunsa vaikka ilman yleisöä, eikä viimeistä sanaa Seinäjoen Kuninkuusraveistakaan ole vielä sanottu. Sen sanoo Suomen Hippos.
Antti Savolainen
Seinäjoki Kuninkuusravien areenana 2020? Ei sittenkään mahdotonta.

Suomen Hippoksen hallitus keskustelee tänään perjantaina kello 16 alkavassa kokouksessaan kesän suurkilpailuista ja –tapahtumista, mm. Kuninkuusraveista. Seinäjoki ehti jo päättämään ja ilmoittamaan, ettei Kuninkuusraveja ajeta, mutta Hippoksen ja alan muidenkin toimijoiden intressit saattavat olla erilaiset. Esimerkiksi Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto otti tänään kantaa Kuninkuusravien järjestämisen puolesta.

”Vaikka yleisön luoma tunnelma tekee Kuninkuusraveista ainutlaatuisen, SHKL kannustaa vielä Suomen Hipposta yhdessä raviratojen kanssa hakemaan mallia, jossa Kuninkuusravit voitaisiin ajaa myös vuonna 2020 poikkeusolosuhteissa tv- ja internetmahdollisuuksia hyödyntäen”, SHKL vetoaa.

Lue SHKL:n kannanotto raviurheilun käynnistämisestä kokonaisuudessaan täältä

Periaatteessa estettä Kuninkuusravien ajamiselle ilman yleisöä ei olekaan. Kun koronaviruksen leikkaus raviurheilun valtionavustuksiin kompensoidaan budjettivaroin, palkintorahat ovat olemassa. Itse asiassa niitä on jo säästynyt suuria summia.

Kouvola onkin jo ilmoittanut halukkuutensa järjestää Kymi Grand Prix ja Mikkeli St Michel -ravit ilman yleisöä ja päälähtöjen osalta mahdollisesti leikatulla palkintotasolla ja tavallista kotimaisemmin hevosvoimin – jos raveja ylipäätänsä saa kesällä järjestää.

Ratojen eroavat näkemykset ovat täysin loogisia. Seinäjoella on kerran noin 15 vuodessa toistuva mahdollisuus tehdä Kuninkuusraveilla tuotto, joka laittaa radan kassan kuntoon vuosiksi. Ilman yleisöä ja merkittäviä yhteistyökumppaneita se ei ole kuitenkaan mahdollista, ja olisi epäoikeudenmukaista viedä se mahdollisuus koronaviruksen takia. Ainakin, ellei saamatta jäävää tuottoa merkittävässä määrin kompensoitaisi. 

Kouvola ja Mikkeli taas järjestävät suurkilpailunsa joka vuosi. Niiden talous kestää yhden välivuodenkin, joten kun palkinnot maksaa valtio ja normaaleja suurkilpailun järjestämiskuluja kuten hevosten ja niiden taustajoukkojen kuljetus-, majoitus- ja kestityskuluja ei synny, niin miksei järjestää raveja?

Tällaista vaihtoehtoa vastaan Seinäjoellakaan tuskin on mitään, kunhan yleisöllisten Kuninkuusravien järjestämisvuoro ei pala.

Tänään kuullaan, mikä on Suomen Hippoksen kanta.

Hippoksen hallitus kokoontuu perjantaina käsittelemään kesän yleisötapahtumiin liittyviä rajoituksia

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Nämä tammat kisaavat Seinäjoella kuningatartittelistä – viimeiset paikat Tähtituulalle ja Sokrulle

Nämä orit kisaavat kuninkuudesta – "valinnat tammoja helpompia"

Kuninkuusraveja seurataan Yle Areenassa ja koosteet TV2:lla – koko päivä katsottavissa MT26-kanavalla

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video