Uutiset

Ponikuninkuusravit Kaustisella syyskuussa

Vuoden 2020 "Ponikunkkarit" ajetaan Kaustisella 12.–13.9.2020.
Suomen Hippoksen hallitus päätti kokouksessaan 14.5., että poniraveja ja -lähtöjä voi järjestää 8.6.2020 alkaen. Kesäkuun poniravien kilpailukalenteri tarkentuu lähiaikoina.

Järjestämisvuorossa olisi tänä vuonna ollut Vermo, mutta vallitsevan poikkeustilanteen takia Ponikuninkuusravien järjestäminen maamme pääradalla heinäkuun lopulla jouduttiin perumaan jo aiemmin, kerrotaan Suomen Hippoksen tiedotteessa.

Kaustisen raviradan, Vermo Areenan ja Suomen Hippoksen yhteisneuvottelujen tuloksena päädyttiin Ponikuninkuusravit 2020 siirtämään Kaustisen raviradalle ja Vermo Areenan järjestämisvuoro siirtyi vuoteen 2021. "Ponikunkkarit" ajetaan Kaustisella 12.–13.9.2020.

”Meille Kaustisella sopii mainiosti ajankohta syksyllä, koska teemme tämän tapahtuman järjestelyissä tiivistä yhteistyötä KPEDU Kaustisen Raviopiston kanssa. Syksyllä oppilaat ovat jo paikalla ja saadaan heidätkin mukaan tapahtuman järjestelyihin. Lähdemme tietysti siitä ajatuksesta, että syksyllä myös yleisö pääsee tapahtumaa seuraamaan. Haluamme kuitenkin, että ravit järjestetään ja ajetaan mahdollisesti rajoitusten niin vaatiessa, vaikka ilman yleisöä”, kommentoi Kaustisen raviradan toiminnanjohtaja Jyri Ahonen uutista tiedotteessa.

Vermo Areena ehti jo panostamaan vuoden suurimman poniravitapahtuman järjestämiseen pääkaupunkiseudulla massiivisena kesälomakauden perhetapahtumana. Kilpailujen siirtäminen syksyyn ei olisi ollut mahdollista ja Vermo Areenan omana toiveena oli siirtää tapahtumaa vuodella eteenpäin.

"Päädyimme yhteistyössä Ypäjän Hevosopiston ja Vermon Ravikoulun kanssa ehdottaa siirtoa vuodelle 2021. Olemme tehneet jo paljon kesänajanvalmisteluja huippuponiravitapahtumaa varten, jotka voimme hyödyntää ensi vuonna", toteaa Vermo Areenan toimitusjohtaja Heikki Häyhä.

Kaustisen Ponikuninkuusravien kanssa samaan viikonloppuun 12.9. osuu myös Oulun Pony Express shetlanninponeille, joka mahdollisesti tulee siirtymään omalta paikaltaan Oulu Express -raveista.

”Ilman muuta olemme valmiita siirtämään omaa suurkilpailuamme, jos Ponikuninkuusravien järjestäminen mahdollistuu samana viikonloppuna", kommentoi kilpailusihteeri Nelli Lindholm Oulun raviradalta.

Ponikuninkuusravien ajankohtaa on jouduttu aiemminkin siirtämään syksyyn, kun vuonna 2010 Kajaanissa todettiin päätautitautitapaus. Nyt myös paikkakunnan vaihdos on perusteltua, kun Kaustisen ravirata tarjoutui omasta aloitteestaan järjestämään Ponikuninkuusravit syyskuussa poikkeusolojen niin salliessa.

”Tämä on jälleen hieno esimerkki raviurheilun mahtavasta yhteisöllisyydestä. Raviratojen saumattomalla yhteistyöllä poniraviurheilun kauden päätapahtuma päästäneen toteuttamaan tänäkin vuonna poikkeuksellisin järjestelyin ja tarkasti voimassaolevia viranomaisten turvallisuusohjeita noudattaen”, kommentoi nuoriso – ja koulutustoiminnan koordinaattori Helena Hyvämäki-Mäenpää Suomen Hippoksesta.

Mikäli poikkeusolojen rajoitteet tiukkenevat uudelleen, eikä syksyllä päästä raveja ajamaan, siirtyvät Kaustisen Ponikuninkuusravit vuoteen 2022. Seuraavien Ponikuninkuusravien haku käynnistetään syksyllä 2020, kun tilanne tämän vuoden osalta selviää lopullisesti.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Raviponien Pohjoismaiden mestaruudesta kamppaillaan lauantaina Vermossa

Ponien harjoitusravit alkavat – varsinaiset kilpailut mahdollisia ehkä kesäkuussa

Oona Halme nousi Ponikuninkuusravien ykkösnimeksi – katso sunnuntain lähdöt nyt koosteesta

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video