USA:sta vahvistettiin Propulsionin Ruotsissa kielletty hermo-operaatio - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

USA:sta vahvistettiin Propulsionin Ruotsissa kielletty hermo-operaatio

Elitloppet-voittaja Propulsionin urasta Ruotsissa on kehkeytymässä varsinainen soppa. On paljastunut, että ori on läpikäynyt Pohjois-Amerikassa hermojenkatkaisuoperaation. Sellaiset hevoset eivät naapurimaassamme saisi kilpailla - eivätkä edes astua siitosoriina!
Anu Leppänen
Mahtava Propulsion on nyt vastatuulessa kielletyn operaation USA:n ajalta vuoksi. Joutuuko omistaja maksamaan kaikki palkinnot Ruotsin kisoista takaisin?

USA:n keskusjärjestön tiedot vahvistavat Propulsionin, joka voitti viime sunnuntaina uransa viidennellä yrittämällä Elitloppetin, läpikäyneen kielletyn hermojenvaimennusoperaation tai, kuten ennen sanottiin, hermojenpolton. Esimerkiksi Suomessa oli -80-luvun lopussa Euroopan absoluuttinen huippu Friendly Face, joka ei samasta syystä saanut kilpailla Ruotsissa. Muissa Euroopan maissa ei ollut sääntöjä, jotka olisivat estäneet Pekka Korven tallissa valmentautuneen Friendly Facen kilpailumatkoja, mutta Ruotsiin ori ei päässyt mukaan.

Ruotsissa Propulsionin kielletystä operaatiosta uutisoi ensimmäisenä Travronden-lehden nettisivu.

Pääset tästä "Rondenin" tuoreimpaan uutiseen, joka on sisällöltään maksumuurin takana.

Tiedon mahdollisesta kielletystä operaatiosta paljasti Pohjoismaissa ensimmäisenä norjalainen Trav og Galop Nytt. Tieto oli alunperin peräisin kanadalaislähteistä, ja TGN.no -sivuston mukaan sen olisi normaalisti pitänyt tulla hevosen papereiden mukana Ruotsin keskusjärjestöllekin.

Tästä pääset TGN.no -sivun tekstiin (jutussa kuvakaappaus USA:n keskusjärjestön sivulta, josta asia dokumentoituu kohdasta identification: "low nerved...").

Nyt isona kysymyksenä on, miten Ruotsin keskusjärjestö Svensk Travsport reagoi sille kaikesta päätellen uuteen informaatioon. Propulsionin (isä Muscle Hill) ei olisi pitänyt saada juosta Ruotsissa maan sääntöjen mukaan, mutta sen sijaan se on tehnyt siellä kymmenien miljoonien kruunujen "tilin". Lisäksi tällainen hermovaimennettu hevonen ei saisi toimia Ruotsissa siitosoriinakaan, ja sillä on jo paljon varsojakin. Saadaanko uusi Elitloppet-voittaja sekä ykkönen lukemattomiin muihin suurkilpailuihin? Menevätkö ennätykset uusiksi?

Tästä pääset Suomen Hippoksen eläinlääkärin Martti Talan kommentiin Propulsionin tapauksesta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Svensk Travsportissa kuohuu: turvallisuusjohtaja Johansen sai lähteä

Uutisviikko minuutissa: Einsteinistä Eetun triumfiin

Mascate Match kävi hiitillä Jokimaalla

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video