Uutiset

Lappeenrannan Ravirata Oy:n puheenjohtaja Jyrki Jauhiainen ihmettelee eläinlääkärin osakseen saamaa painostusta

Lappeenrannan kaviouran kunto on ollut kesäkuun kestopuheenaihe. 7. kesäkuuta raveissa monet aktiivit moittivat radan pinnassa olleita huomattavan kokoisia kiviä, ja viime maanantaina tuli lisää kylmää vettä niskaan.
Kuva: Ville Toivonen
Lappeenrannan Ravirata Oy:n puheenjohtaja Jyrki Jauhiainen myöntää radan hoidossa tapahtuneen virheen, mutta hämmästelee Lappeen saamaa kohtelua.

Lappeenrannan maanantaiset ravit jouduttiin keskeyttämään ensimmäisen lähdön jälkeen rataeläinlääkärin todettua kaviouran liian huonokuntoiseksi ravikisoja varten. Syyksi kerrottiin radan Twitter-tilillä, että: ”Kaviouraa ei saatu kasteltua tarpeeksi hyvin, jotta se olisi ollut loppulähtöihin ajokuntoinen ja turvallinen”.

 

Lappeenrannan ravirata oli aiemmin tiedottanut, että 7. kesäkuuta ravien jälkeen rataa on kunnostettu poistamalla vanhaa pintaa ja lisäämällä uutta. Edelleen tiedotettiin, että: ”olemme konsultoineet ratamestareita ympäri Suomen, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä ja laadukas”.

 

Asiaa käsiteltiin keskiviikkona TotoTV:n studiolähetyksessä. Haastateltavana ollut Lappeenrannan Ravirata Oy:n puheenjohtaja Jyrki Jauhiainen sanoi, että maanantain tapahtumista annetaan huomisaamuun mennessä Suomen Hippokselle selvitys.

 

Jauhiainen kertasi tapahtumien kulkua.

 

”Radalle ajettiin sunnuntai-iltana 80 kuutiota vettä. Maanantaiaamuna rata oli hyvä ja kova, ja ratamestari (Juha Eskelinen) jatkoi iltapäivällä kastelua. Sitten tuli virhe, kun hän meni piikittämään radan auki, jotta vesi imeytyisi paremmin. Tapahtui päinvastainen, kun toimenpide kuivatti rataa lisää.”

 

Jauhiainen kertoi, että eläinlääkäri teki päätöksen ravien keskeyttämisestä kovan paineen alla.

 

”Montéssa (ensimmäinen lähtö) hevonen oli polkenut kannan auki, ja tämä sai eläinlääkärin tekemään päätöksen ravien keskeyttämisestä. Ravien valvoja kirjasi raporttiin, että päätös ravien keskeyttämisestä tehtiin liian hätäisesti.”

 

Jauhiaisen mukaan ravien keskeyttämisen jälkeen radalla käyneiltä viideltä hiittaajalta kysyttiin mielipide kaviourasta. Kaikki sanoivat, että rata ei ollut vaarallinen ja he olisivat ajaneet siinä kilpaa. Jauhiainen jatkaa, että ammattivalmentajista asiaa tiedusteltiin Tapio Perttuselta, ja myös hän olisi jatkanut raveja.

 

Puheenjohtaja ihmettelee Lappeenrannan radan osakseen saamaa kohtelua.

 

”Joillekin valmentajille mikään rata ei ole hyvä. Eläinlääkäri kertoi, että myös Hippoksesta oli soitettu ja painostettu keskeyttämään ravit. Miksi painostettiin? Miksi Oululle esitetään Kuninkuusraveja ennen Lappeeta, kun Lappee on yleensä ajanut ennen Oulua?”, Jauhiainen ihmettelee.

 

Jauhiainen myöntää, että suurin virhe oli ratamestarin suorittama radan piikitys.

 

Lappeenrannan seuraava ravitapahtuma on edessä 2. heinäkuuta. Vermon ratamestari Juha Keskimaunu on lupautunut auttamaan Lappeenrantaa kaviouran hoidossa kyseisenä ravipäivänä ja jo ennen sitä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Turun ratamestari Ahtiainen menossa Gävleen töihin

Vermon uusi infotaulujärjestelmä käytössä illan raveissa

Mikkelin lainaratamestari Keskimaunu: "Viikonloppuna mennään kovaa"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video