Ranch Kelly taas "pieniin päin" - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Ranch Kelly taas "pieniin päin"

Ranch Kellyn siitosura on alkanut vauhdilla. Suomen monivuotisen kärkitamman ja ME-ravurin ensimmäinen varsa, ori Maharajahista, syntyi 23. toukokuuta. Nyt Kelly on taas kantavana - samasta oriista.
Gerard Forni
Ranch Kelly ja ohjastajansa Hannu Torvinenkin uransa huipulla. Ranch Kelly paineli kuvassa Vincennesin tammojen 2100 metrin rataennätyksen ja ME:n 10,1 loppuvuonna 2018.

Ranch Kelly teki vertaansa vailla olevan uran kilpahevosena, ja nyt 12-vuotias tamma näyttää olevan menossa kohti vahvaa panosta myös siitoksessa. Toukokussa syntyi orivarsa "Vallu", ja nyt mahassa on uusi varsa samasta Ruotsin ykkösoriista, Prix d'Amerique -voittajasta Maharajahista.

Tamma on todettu kolmatta viikkoa kantavaksi, eli arviolta varsominen tapahtuu touko-kesäkuun vaihteessa. Varsakiimaan Kellyä ei haluttu siementää, ja ensimmäinen varsinainen kiima tuli varhain, eikä tammaa ehditty siementää siihenkään.

Ensi vuoden kumppania ei ole vielä varattu, mutta pohdinnat ovat jo kovasti menossa. Mahdollisen toisen varsan isäori valikoitui tamman omistajan ja valmentajan Anne Luttisen mukaan kivuttomasti Maharajahiksi, kun Kellyn esikoinen samasta isästä on ollut kaikin puolin positiivinen tapaus. Eikä Maharajahin koko ajan karttuvat vahvat näytöt kilpahevosten periyttäjänäkään liene miinusta.

"Kuningattaren" lapsiasioissa on kovasti osaamista takana, kun kotona Pertunmaalla tammaa hoitaa eläinlääkäri Leena Sinnemaa ja siemennykset Orimattilassa ell. Leena Väihkönen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: kunkkarit Suomessa - Manchegon ME rapakon takana

Einari Vidgrén Oy:lle kova vahvistus: Lexus Dreamin kaksivuotias veli

Huippusukuinen yhdistelmä näki päivänvalon: Ranch Kellylle orivarsa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video