Uutiset

Akaasia plus Frans on edelleenkin totta

Hyviä uutisia Kurikasta: Seinäjoen kuningatarkisassa keskeyttämään joutunut kahden vuoden takainen ravikuningatar Akaasia on toisenkin ultraäänitutkimuksen perusteella kantavana ori Fransista.
Anu Leppänen
Ravikuningatar Akaasia on ensimmäistä kertaa kantavana.

Akaasian kuningatarkilpa ei mennyt nappiin, vaikka kenraaliharjoitus Mikkelissä lupasi hyvää. Heti avausmatkalla vaikeudet kasaantuivat onneksi lievän jalkavamman muodossa. Kuitenkin Rovaniemen 2018 ravikuningatar ja Vermon vuotta aiemmin kakkonen oli todettu kantavaksi hyvissä ajoin ennen Seinäjokea. Toinenkin tarkastus sunnuntaiaamuna vahvisti asian. Akaasia ja Frans ovat edelleenkin saamassa varsan ensi keväänä.

"En nyt muista niitä tarkkoja päiviä, mutta kyllä se jo on aika pitkällä", Iisakki Oja-Nisula kertoo.

"Kyllä tämä on iso helpotus, kun viime vuonna ei saatu millään kantavaksi. Toivotaan, että saadaan pikku-Akaasioita. Onhan tuo tamma ainakin ravuri, ei se laukannut millään, jos vain paikat olivat kunnossa. Meillä on nyt kahdeksan hevosta, joista kolme siitostammaa ovat kaikki kantavana. Tänä vuonna ei tullut varsoja, mutta ensi vuonna näyttäisi tulevan. Loput viisi ovat treenattavia. Minä käyn lisäksi päivätyössäkin, ja loma loppui juuri tänä aamuna."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

IS Ravit: Ravikuningas 2019 on kuollut

Kuninkuusravit ulos kuplasta

Tupamäki: Hetviina tuntuu palautuneen - ehkä startti jo Ylivieskassa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video