Uutiset

Nurmijärvellä katsotaan luottavaisena tulevaisuuteen - Bosses Lily kantavana So Perfectistä

Antti Teivaisen loistava huutokauppalöytö Bosses Lily on lyönyt kilpakenkänsä naulaan ja siirtynyt sukuaan jatkamaan.
Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Tähtitamma Bosses Lily ansaitsi pitkällä ja menestyksekkäällä urallaan yli 278 000 euroa. Kilparadat ovat jääneet 11-vuotiaalla taa, ja uusi elämänvaihe on edessä siitoksessa.

Vuonna 2012 Kriteriumin voittanut ja 2015 St. Legerin nimiinsä vienyt Bosses Lily on kantavana So Perfectistä.

 

”Toivottavasti tärppää ja tamma jää kantavaksi, nyt ainakin näyttää hyvälle”, sanoo Nurmijärvellä asuva ja talliaan pitävä Antti Teivainen.

 

Viime kaudella kaviourat hyvästellyt Bosses Lily on Graceful Swampin ohella yksi kotimaan kaikkien aikojen onnistuneimmista huutokauppalöydöistä. Teivainen maksoi tammasta sen ollessa yksivuotias vain 2 500 euroa.

 

Bosses Lilyn siitosuraa seurataan paitsi sen kilpanäyttöjen myös suvun vuoksi erityisellä valppaudella. Tamman pikkusisko Bosses Lady pärjäsi myös hienosti ikäluokkalähdöissä, ja sisarusparveen kuuluu muitakin menestyjiä.

 

Teivaisella ja hänen elämänkumppanillaan Miia Salmisella on muutenkin jännittäviä aikoja odotettavissa. Tallin kolmevuotias Core Catcher on osoittanut olevansa ikäluokkalähtöihin riittävä hevonen.

 

”Ruuna oli välillä sairas, mutta nyt on kaikki hyvin. Seuraava tähtäin on Oulu Expressin alkuerä”, Teivainen valaisee. Core Catcher osallistuu Teivaisen mukaan Vermossa juostavaan karsintaan. Se ravataan 2. syyskuuta.

 

Kaksivuotiaita pariskunnan treenissä on kaksi: tamma Swan Orden ja ruuna Soul Orden. Jälkimmäinen on ME-menijä Edwina Ordenin pikkuveli.

 

”Soul Orden on tosi iso varsa. Swan Orden on puolestaan pienempi ja sähäkämpi. Aika näyttää, mitä kaksivuotiaista kehittyy. Molemmat vaikuttavat mielenkiintoisilta”, luonnehtii Miia Salminen.

 

Kaksikolla Teivainen – Salminen on valmennuksessaan viisi hevosta. Näistä neljä on omia.

 

”Määrää ei ole näillä näkymin tarkoitus kasvattaa. Aina välillä on kyselyitä, että otammeko hevosia treeniin, mutta kyllä tässäkin riittää työsarkaa, kun lisäksi kierrän ajamassa. Lainaohjastushommaa jatkan niin kauan kuin ajettavia riittää”, kommentoi lähiaikoina 8 000 ykkössijan rajapyykin ylittävä maamme toiseksi voitokkain raviohjastaja Antti Teivainen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Tee töitä, ole rehellinen, omaksu uutta ja suhtaudu hevoseen intohimoisesti, niin hyvin menee" – MT Ravinetin vuosikuvasto ilmestyy helmikuussa

Keskustelua gaalavalinnoista Hippoksen Himangan ja ravitoimittajien Kanervan kanssa

Uutisviikko minuutissa: Teivaisesta vuoden nurmijärveläinen - Kuisla teki muutoksia ja pärjää taas

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video