Tallinnan ravirata vaihtaa paikkaa melkein 100 vuoden jälkeen - rakenteilla suomalaisvoimin - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Tallinnan ravirata vaihtaa paikkaa melkein 100 vuoden jälkeen - rakenteilla suomalaisvoimin

Tallinnan vanha ravirata puretaan. Uusi rata on ollut rakenteilla muutamia viikkoja. Ensi vuonna Virossa on tarkoitus ajaa kilpaa uudella paikalla 30 kilometrin päässä keskustasta. Rakennusurakasta vastaa suomalaisen YIT-yhtymän Viron tytäryhtiö.
Ville Toivonen
Risto Lanki on tunnetuin suomalaisvalmentaja Tallinnan ravien historiassa. Nyt ravirata on vaihtamassa paikkaa.

Sadan vuoden ikää lähestyvä Tallinna Hipodroom siirtyy täysin uudelle paikalle. Tähän asti ravit ovat kuuluneet pitkään Tallinnan kaupunkikuvaan keskustan länsipuolella Paldiski maantien varressa. Ravirata perustettiin nykyiselle paikalle vuonna 1923. Hipodromin alueen sekä korvaavan paikan löytämisen kehitysyö on ollut käynnissä jo kymmenisen vuotta. Nyt hanke on nytkähtänyt eteenpäin, ja ravit Tallinnan keskustassa päättynevät tämän vuoden joulukuussa. Uudella paikalla Tuulassa on tarkoitus ajaa ensi vuonna raveja. Tuulan raviradan rakennusurakka starttasi heinäkuussa YIT:n Viron toimintojen vetämänä.

Tuula sijaitsee 30 kilometriä Tallinnasta lounaaseen. Raviradan käyttöön on hankittu 25 hehtaarin alue, ja rakennustyöt ovat siis jo startanneet. Tallinnan nykyisen raviradan paikalle 19 hehtaarin kokoiselle alueelle rakennetaan 2021 alkaen suunnitelmien mukaan muun muassa Elisan Viron pääkonttori sekä asuinrakennuksia. Alueen kehittämiseksi on järjestetty arkkitehtikilpailu.

Ensimmäinen suunnitelma uuden raviradan paikasta sijaitsi Sakun kylän lähellä n. 20 kilometrin päässä Tallinnasta. Turvepohjainen maaperä Sakussa olisi tehnyt raviradan rakentamisesta kuitenkin liian kalliin, ja sopivampi paikka löytyi lopulta Tuulasta. Katsomorakennuksiin ei ainakaan ensi vaiheessa suunnitelman mukaan tulla investoimaan mitenkään jättimäisesti. Tarkoitus on rakentaa todella kilpailukykyinen kavioura, tallit ja valmennuspaikat, mutta katsojia varten rakennukset ovat pienet. Näkyvyydessä radalle hyödynnetään maan luontaista kaltevuutta.

Virolaisten suunnitelmat raviurheilun jatkon turvaamiseksi ja kehittämiseksi ovat muutenkin vankalla pohjalla. Totopelimyynnin yhteistyökumppaniksi on sovittu Euroopan suurin toimija hevospelien alalla, Ranskan PMU.

Linkki raviradan eli Hipodromin kotisivun uutiseen.

Linkki suurimman päivälehden Postimeehen sivulle.

Tarkempaa tietoa löydät Eestin radio ja tv-yhtiön sivulta.

 

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Korona puraisi teleyhtiö Teliaa, kilpailija Elisan liikevoitto koheni alkuvuonna

Pörssikurssit nousivatlähes kymmenen prosenttia

KOMMENTTI Ei viihdettä vaan arkea varten

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video