Uutiset

Talkkari vieraili Lapualla Jouko Paavolan luona tutustumassa muun muassa suomenhevosori Ville Kallen ja lämminveriruuna Troopersin treenaukseen

Tallista tulee jatkuvasti menestyneitä hevosia jotka pääasiassa on omia kasvatteja ja polveutuvat aikoinaan ensimmäisenä lämpöisenä taloon hankitusta Osme-tammasta.
Jukka Heiskala
Kuvassa Jouko Paavola kahluuttaa Feeling Dreamia parinsaan metrin mittaisessa kahluu-uomassa.

Tämän viikon vieras MT TalkKarissa on pitkän linjan pohjalainen hevoskasvattaja-valmentaja ja maanviljelijä Jouko Paavola.

Samassa pihapiirissä häärää sulassa sovussa kolme sukupolvea. Joukon poika Janne jatkaa tilan pitoa vaimonsa Tuulian kanssa. Ikäluokkansa kärkisuomenhevosori Ville Kalle on Joukon hevonen.

Myös toinen poika Hannu asuu tilan kupeessa ja hänen poikansa Hermanni touhuaa aktiivisesti paappansa Joukon kanssa. Hermanni ajaa ja valmentaa muun muassa menestysori Troopersia.

Paavolan hevoset tunnistaa Feeling-alkuisista nimistä, myös Troopers on Paavolan kasvattama, vaikka Feeling-etuliite puuttuukin.

Valmennus perustuu aktiiviseen valjastamiseen ja tilalle on rakennettu pari vuotta sitten liki parinsadan metrin mittainen kahluu-uoma, missä pystyy kahluuttamaan hevosia kärryt perässä. Muutenkin ajomaastoja löytyy runsaasti.

haastattelut: Kari Lähdekorpi

kuvaus ja editointi: Jukka Heiskala

tuottaja: Jussi Korkia-Aho

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT Ravit: Jalostusvelho Martti Ala-Seppälä tekee asiat toisin kuin muut

MT Ravit tapaa syyskuussa Vidgrénin tallilla Vieremällä valmentajana aloittaneen Matti Nisosen: "Hyvin ollaan viihdytty"

MT Ravien jaksossa vahvassa nosteessa oleva valmentaja-ohjastajalupaus Janita Antti-Roiko: "Sen tunsi, että tämä ei ole kuka tahansa hevonen"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video