Uutiset

Toto75-karonkka: Palomäen suurien tunteiden viikko - An-Dorra Oulu Expressin etevin

Äimäraution sateisena alkaneen mutta poutaiseksi kääntyneen ravilauantain päätähti oli loistava tammavarsa An-Dorra. Reino Palomäen suurlupaus dominoi jo neljättäkymmenettä kertaa ajettua klassikkoa Oulu Expressiä raskaasta reissustaan huolimatta.
Terhi Piispa-Helisten
An-Dorran kausi on ollut satumainen. Tamma on voittanut Jukka Torvisen ohjastamana Kasvattajakruunun, Tammakriteriumin ja Oulu Expressin. Kriteriumista tuli kakkonen. Reino Palomäen aarteen kauden tienestit ovat jo liki 170 000 euroa. Keskiviikkona voi kilahtaa vielä 15 000 euroa lisää Uudenmaan Upeimmasta.

1. An-Dorra

Kuten karsinta An-Dorran kohdalla osoitti, taakse peruuttamalla on hankala ehtiä tasokkaissa ikäluokkakoitoksissa kärkikahinoihin, vaikka miten olisi ponteva peli aisojen välissä.

 

Oulu Expressin finaalissa Jukka Torvinen kannusti ohjastettavansa rohkeasti kolmannen ja neljännen radan kautta kärkihevosen kupeelle. Johtoon An-Dorra vyöryi jo viimeisellä takasuoralla, ja taistelijatamma erkani upealla tyylillä ikätovereidensa ulottumattomiin. Voittotulos, kilpailuennätystä sivuava 13,6ake, oli juoksun raskaus huomioituna kiitettävää luokkaa, eikä kaviourakaan ollut sateiden jäljiltä nopeimmillaan.

 

Loppuaan lähestyvä viikko tarjosi An-Dorran kasvattaja-omistaja-valmentaja Reino Palomäelle synkimmät varjopuolet ja kirkkaimmat auringonkilot. Keskiviikkona Palomäki joutui päästämään ikilepoon An-Dorran talli- ja ikäkaveri An-Aioloksen. Voi vain kuvitella, mitä tunteiden turbulenssia tarjosi tämän rankan ratkaisun jälkeen An-Dorran lauantainen näytös.

 

Raviurheilu on ihmeellinen laji. Rotkonpohja ja seitsemäs taivas mahtuvat parin päivän säteelle.

 

 

2. Maurizo

Seppo Suurosen laadukas työ suomenhevospuolella kantaa jatkuvasti mojovaa satoa. Suomenhevosten Oulu Expressin voittoon marssinut Maurizo on hänen kasvattinsa jo neljännessä polvessa.

 

Maurizo otti ikäluokan valtikan haltuunsa, kun Kinderi kadotti pahoin ravinsa ja huimasti kulkenut Ville Kalle laukkasi kahteen otteeseen. Maurizon meriittilistalla on tällä kaudella ajetuista kolmesta ikäluokan suurkatselmuksista kaksi: Pikkupelimanni ja Oulu Express.

 

Toisessa ulkona taivalta taittanut ja loppukurvin alussa keulaan edennyt nuori ori näytti voitontahtonsa, sillä ansiokkaasti kirittänyt Huisi Hemmo näytti käyvän maalisuoran puolivälissä jo päänmitan edellä.

 

Seuraavaksi sekä lämminveristen että suomenhevosten ikäluokan helmet kohtaavat Kriteriumin karsinnoissa, jotka ovat edessä jo runsaan viikon kuluttua.

 

 

3. Vixus

Vauhti on valttia, ja tätä tärkeää ominaisuutta käytti Äimärautiolla hyväkseen kotiradan turboahdettu ori Vixus. Antti Teivainen laati kuninkuuskisan kolmosen rattailla määrätietoisen ja toimivan taktiikan, eikä hän päästänyt suurta ennakkosuosikkia Tähen Toivomusta vetotöihin. Loppukahinoissa sisärata pysyi sinetöitynä, kun Teivainen ei laskenut ajopuseroonsa puuskuttanutta Tähen Toivomusta vapauteen.

 

Vixuksella jäivät korvat kiinni, ja ruutia säästyi tuleviin haasteisiin. Ori on vasta 7-vuotias, ja kauden vaativat kamppailut kuninkuuskisan rasituksineen tuntuvat vieneen hevosta entisestään eteenpäin.

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toto75-karonkka: Vaellus vakuutti

Toto75-karonkka: Erkki twistasi letkeästi Lappeenrannassa

Toto75-karonkka: Mahtava Massi meni menojaan – Vermo vaipui hurmokseen

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video