An-Aiolos on jouduttu lopettamaan – "Olen onnellinen, kun sain tällaisen hevosen kasvattaa" - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

An-Aiolos on jouduttu lopettamaan – "Olen onnellinen, kun sain tällaisen hevosen kasvattaa"

Viime vuoden parhaisiin 2-vuotiaihin kuulunut ori ei toipunut kaulanikaman murtumasta, kun luutuma alkoi uudelleen painaa hermoja.
Ville Toivonen
Reino Palomäellä on ollut raskas vuosi. Silti 73 vuotta elämästään hevosille ja raviurheilulle antanut mies nähtiin Vermon Finladia-Derby -viikonloppunakin valoisana.

"Annoin Tampereen klinikalle luvan lopettaa An-Aioloksen tänään", raviurheilun teräshahmoihin kuuluva Reino Palomäki vahvisti MT Ravinetille keskiviikkona illansuussa.

Tytär Johanna Huuhtanen, joka oli 3-vuotiaan oriin osaomistaja, vei sen viimeiselle reissulleen klinikalle Teivoon keskiviikkona.

HIenon 2-vuotiskauden tehnyt An-Aiolos loukkasi kaulanikamansa pahasti joulun alla, kun se oli yöllä itseksenä teutaroinut isossa karsinassaan kotitallissa Orimattilassa. Keväällä näytti jo paremmalta, ja ori sai treeniluvan.

Kesän aikana kaulanikaman luutuma muutti kuitenkin suuntaansa. "Luutuma alkoi painaa hermoihin ja teki sen liikeradat huonoiksi. Sitä ei voitu ruveta leikkaamaan", Palomäki kuvaa nyt puhelimessa.

"Tänään lääkärin kanssa todettiin, että huippuhevosta ei enää voi kiusata enempää."

Palomäkeä vähän surettaa, ettei oria saatu klinikalle nopeammin. Jono erikoislääkärille oli pitkä, ja kaksi viikkoa sitten tehty soitto tuotti ajan vasta tälle päivälle.

"Mulla on pitkä raviurheilu-ura. Se on kestänyt tähän mennessä 73 vuotta. An-Aiolos oli yksi mun elämäni hevosista ja (ohjastaja Jarmo) Saarela kuvasi sitä viime syksynä parhaaksi hevoseksi, mitä hän oli eläessään ajanut."

85-vuotiaan Palomäen mukaan luonnon kiertokululle ei ihminen voi mitään. "Luonto on se, mikä antaa ja mikä myös ottaa pois. Ihmisen on siihen tyydyttävä."

"Olen onnellinen, että sain kasvattaa tällaisen hevosen. Mutta on myös hyvä, että saatoin tämän päätöksen tehdä ja päästää hevosen kärsimästä. Siihen päätökseen ei mennyt kuin sekunnin kymmenys.'

An-Aiolos voitti viime vuonna isoimman kaksivuotiskisan, Hevosenomistajapokaalin, sekä muun muassa Vermon Junnustartin finaalin. Oriin voittosummaksi 2-vuotiskaudelta jäi hieno 33 750 euroa.

Lue myös:

Reino Palomäen 3-vuotislupaukset taas valmennuksessa

An-Aiolos loukkaantui joulun alla

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko: varsalupauksen karu kohtalo, reipasta huutokauppameininkiä ja hurja Face Time Bourbon

Palomäen An-Dorra räkätaudissa - jää pois Vermosta

Uutisviikko minuutissa: Reino Palomäestä The Hambletonianiin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video