Uutiset

Toto75-karonkka: Erkki twistasi letkeästi Lappeenrannassa

Kun isoa rahaa jaetaan, Pekka Korpi ja Tapio Perttunen ovat kärkkäinä paikalla.
Terhi Piispa-Helisten
9-vuotias Lissun Eerikki on voittanut 16 kertaa 55 startistaan. Kehitys on jatkunut nousujohteisena ja parhaat vuodet voivat hyvinkin olla vielä edessä. Lappeenrannassa vauhdista nautiskeli vakiokuski Ari Moilanen.

1. Lissun Eerikki

Ari Moilanen ei jättänyt Lissun Eerikin kanssa mitään sattuman varaan. Ajoissa johtavan Välkyn Tuiskun kimppuun ja lopussa oli varaa lasketella. 2120 metrin tasoitus kilometriaikaan 1.22,6 tähän aikaan vuodesta on kova sana. Ja varaa näytti jäävän reippaasti.

Pekka Luukkonen on rakentanut valmennettavaansa taitavasti. Hevosmaailma-tallin omistaman ja kasvattaman "Erkin" kaulaan voidaan hyvinkin vielä joku päivä sovittaa ravikuninkaan seppele.

2. Mascate Match

Pekka Korvesta ja Mascate Matchista voi valjakon Suomessa kilpaillessa käyttää huoletta menneiden vuosikymmenien Saksan jalkapallomaajoukkueeseen viittaavaa vertausta: "Ensin ajetaan pari kierrosta kilpaa ja sitten Massi ja Pekka ovat ensimmäisinä maalissa."

Pysyykö Massi Suomessa myös tämän kauden jälkeen? Siinä lienee toiseksi mielenkiintoisin kysymys tällä hetkellä. Mielenkiintoisin on oikeasti se, kehittyykö tamma vielä samalla nousevalla käyrällä kuin tähänkin asti. Ensi vuonna ovat ovet auki ainakin mihin tahansa tammalähtöihin, jos kilpailu-ura jatkuu.

3. Suven Sametti

Matkalla nähtiin vähän värikkäitäkin vaiheita ja epäilemättä moni odotti kunnon kirikamppailua niin kotikatsomoissa kuin rattaillakin. Mitä vielä! Kun kirikamppailun piti alkaa, Tapio Perttunen sanoi heipat muille ja lähti karkuun.

Komearaaminen ja -sukuinen suomenhevonen sekä Tapio Perttunen. Jos kaikki menee putkeen, normaaleilla jossitteluilla eli hevonen pysyy terveenä ja kehitys jatkuu, niin olisiko tässä "Tapsalle" kuningatarseppeleen tuoja tulevian vuosina?

Lue myös: Suven Sametti ja Mascate Match odotetut sankarit Lappeenrannassa

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suven Sametti ja Mascate Match odotetut sankarit Lappeenrannassa

Retu ei ole tehnyt virheliikkeitä

Talkkari kiertää kohti Kunkkareita idän kautta: Lissun Eerikki ja Piskon Pouta esiin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video