Uutiset

Härmässä tapahtuu taas: Ala-Rantalan talliin muutti suurkisasankari

Antti Ala-Rantalan tallissa riittää säpinää. Nyt Härmään tuli ykkössarjalainen Farzad Boko.
Antti Savolainen
Etelä-Pohjanmaa on jo ennestään tuttua tienoota Farzad Bokolle. Tässä ruuna runnoo kanuunajuoksulla Käyttöauton mailin voittoon kesällä 2019.

Syntymämaastaan Ruotsista Suomeen runsaat kaksi vuotta sitten muuttanut ja Matias Salolla aiemmin valmentautunut 8-vuotias Farzad Boko (10,9 ja 137 713 euroa) muistetaan juhannuksena 2019 PowerParkissa ajetun Käyttöauton mailin voittajana. 20 000 euron ensipalkinto lohkesi rajulla suorituksella johtavan rinnalta.

 

Heti perään ruuna oli kamppailemassa Porin Suurmestaruus -lähdön ykkösestä, mutta lopun laukka poltti kärkisijan.

 

Kyseisen kisan jälkeen Farzad Bokolle tuli terveysvaivoja, ja edessä oli kymmenen kuukauden tauko.

 

"Ruuna oli loukannut tarhassa etujalkaansa. Puikkoluu oli mennyt poikki, ja se oli vaatinut leikkauksen, kun luupala piti poistaa", Antti Ala-Rantala taustoittaa.

 

Tänä vuonna Farzad Boko on palannut tositoimiin, mutta kauden seitsemän kisaa eivät ole vielä tuoneet kaksarisijaa.

 

"Siinä on ollut heikkoja lähtöpaikkoja ja vaikeita juoksuja. Ruuna on starttiterässä, ja ajattelin jo ilmoittaa sen ensi lauantaiksi Teivon 150 000 euron ryhmään. Käydään kuitenkin keskiviikkona varmuuden vuoksi eläinlääkäri Vettenrannan Marilla ja katsotaan hevonen läpi. Ilmoitellaan vasta sitten kisoihin."

 

Ala-Rantalan talliin Farzad Boko saapui lauantaina.

 

"Otin hevosen mukaan Lappeenrannan seiskavitosista. Kun kotitallille päästiin, ruuna ihmetteli, että mihinkäs sitä on tultu, mutta hyvin Farzad Boko on sopeutunut. Ruoka maistuu."

 

"Salon Matias kehui ruunan kapasiteettia ja luonnetta. Hän sanoi, että Farzad Boko on aina valmis sotaan, oikein palvelualtis ruuna."

 

Hevosen myynyt kokkolalainen Kyösti Svart on Ala-Rantalalle tuttuja pitkän ajan takaa.

 

"Viitisentoista vuotta sitten ostin häneltä Mr Creditin. Myös muun muassa Falcon Håleryd tuli häneltä. Kyösti soitti ja tarjosi Farzad Bokoa. Vähän aikaa siinä summasta neuvoteltiin, mutta aika pian päästiin sopuun. Alle kymppitonniin painui Farzad Bokon hinta", Ala-Rantala paljastaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

26-aikainen siniverinen suomenhevostamma Antti Ala-Rantalalle

Majestic Manin kirittäjä ”sattuman kauppana” Ala-Rantalalle

Sambuca Knight on Ala-Rantalan uusi värväys

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video