Uutiset

Kasvomaskit pakollisiksi ravien sisätiloissa maanantaista alkaen

Maanantaista lähtien vallitsee ravitapahtumien sisätiloissa yli 15-vuotiaiden osalta kasvomaskipakko.
Anu Leppänen
Suomen Hippoksen mukaan kasvomaskipakolla pyritään turvamaan ravien jatkuminen pahenevasta koronavirustilanteesta huolimatta tauotta.

Suomen Hippos tarkentaa ohjeistustaan kasvomaskien käytöstä koronapandemian aikana. Yli 15-vuotiaiden tulee käyttää kasvomaskia maanantaista 19. lokakuuta alkaen kaikkien ravitapahtumien sisätiloissa. Ohjeistus koskee myös kilpailijoiden sisätiloja, eli esimerkiksi sisäänkirjoitusta ja pukukoppia.

 

Raviradan alueen ravintoloissa ei ole maskipakkoa. Ravintoloissa noudatetaan aluehallintovirastojen alueellisia ravintoloita koskevia turvallisuusohjeita.

 

Syynä on Hippoksen tiedotteen mukaan se, että Suomen koronatilanne on edelleen heikentynyt. Toimenpide pyrkii tukemaan sitä tavoitetta, että ravitapahtumat saavat jatkua tauotta.

 

Raviurheilun keskusjärjestö edellyttää kasvomaskien käytön ohella kilpailijoiden, yleisön, ratojen henkilökunnan ja toimihenkilöiden käyttäytyvän yleisten hygieniaohjeiden mukaisesti.

 

"Maanantaista lähtien kasvomaskien käytön vahva suositus muuttuu pakoksi sisätilojen osalta", vahvistaa Hippoksen markkinointi- ja kehityspäällikkö Tomi Himanka.

 

EDIT: Uutista muokattu kello 10.40.

EDIT2: Lisätty 12.55 lauseet: "Raviradan alueen ravintoloissa ei ole maskipakkoa. Ravintoloissa noudatetaan aluehallintovirastojen alueellisia ravintoloita koskevia turvallisuusohjeita".

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hallitus on päivittänyt exit-strategiaansa - ”Näyttää siltä, ettei enää olla kaukana siitä, että yleisö pääsee taas raveihin”

Yleisöä radoille kesäkuussa? ”Pidän todennäköisenä, että avautuminen tulee voimaan portaittain”

Keskustelua gaalavalinnoista Hippoksen Himangan ja ravitoimittajien Kanervan kanssa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video