Uutiset

Power otti shokkivoiton Pariisista - Ecurie D. laukkasi maaliin

Perjantai-iltana Pariisissa ratkottiin UET Grand Prixin finaali. Vincennesin loppusuora oli dramaattinen, mutta voitto matkasi lopulta Ruotsiin Powerin ja Robert Berghin ollessa millimetritaistossa ykkösenä.
Anu Leppänen
Robert Bergh hallitsee Vincennesinkin metkut. Tässä nykään Åbyssä valmentava Bergh aiemmalla Pariisin reissullaan.

Kaikki näytti sujuvan 2020 UET Grand Prixin finaalissa pitkään täysin käsikirjoituksen mukaisesti. Björn Goop ajoi keulassa suosikilla Ecurie D.:llä, norjalaisen Frode Hamren valmentamalla oriilla. Nimi Ecurie D. viittaa Jean-Pierre Duboisin tallinimeen, mutta ori on syntynyt Tanskan kansalaiseksi, ja sen osaomistajalla Marko Kreivillä puolestaan on suomalaiset sukujuuret, vaikka hän onkin Ruotsin kansalainen ja asuu Göteborgissa.

Hyvin monen UET-maan juhlat oli siis katettu, mutta kärkihevoset, Ecurie D (Infinitif) keulassa ja ranskalainen myös paljon pelattu Gu D'Heripre (Coktail Jet) rinnallaan tulivat niin rajua vauhtia loppusuoran alamäkeen, että ensin laukkasi ranskalainen, ja 50 metriä ennen maalia myös Ecurie D.  Ranskassahan ei loppusuoralla sallita lainkaan laukka-askelia - ei liioin epäpuhdasta ravia. Näiden takaa lähestyi todella tasainen nelikko hevosia, josta sisäratajuoksun saanut Power (Googoo Gaagaa) kannustajanaan Robert Bergh työntyi ohi vielä suuremman yllättäjän ranskalaisen Green Grassin (Bold Eagle), rattaillaan valmentajansa Michel Mottier.

Johan Untersteinerin kannustama Guzz Mearas (Muscle Mass) sai sisältä liian myöhään tilaa laukkaavien välistä ja jäi niukasti kolmanneksi kilometriajalla 11,2 eli samalla ajalla, kuin voittaja, kakkonen ja neljäskin, Jerry Riordanin valmentama Aetos Kronos (Bold Eagle). Jälkimmäinenkin ennätti siis ulkoa kärkikolmikon kanssa samaan rintamaan maaliin Örjan Kihlströmin kirittämänä. Finaalin matkahan on Vincennesissä 2100 metriä ja ykköspalkinto 200000 euroa.

Ecurie D. näytti siis voittajalta. Oliko syynä alamäki ja kiihtyvä vauhti vai uusittu autolähtö, mene ja tiedä, mutta ravi huononi loppusuoralla, ja Björn Goopkaan ei onnistunut pitämään voittokonetta ravilla maaliin asti. Power on huima ikäluokkamenestyjä, sillä sen voittosumma painui perjantain urotyön ansiosta jo yli kahdeksan miljoonan kruunun. Orihan hallitsi omaa Kriteriumiaan kolmevuotiaana, mutta jäi tallikaverinsa Hail Maryn ja mm. Aetos Kronoksen taustalla Derbyssä rahasijojen ulkopuolelle. Pariisista irtosi tämän kauden jättipotti. Edellisessä startissaan se sivusi Åbyn St Legerin 3180 metrillä nelivuotiaiden ME-aikaa tuloksellaan 13,8. Kyseinen kisa ajettiin sitä paitsi vain yhdeksän päivää ennen Pariisia.

Voit katsoa UET Grand Prixin finaalin tulokset ja videouusinnan tältä sivulta.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tamara Skutnabbilla kolmen voiton päivä Ruotsissa – nuorella valmentajalla pikku tipsi myös päivän lounasraveihin

Arttu Juvonen, 18, lähti Vermosta Ruotsiin kesätöihin

Best In Show AS huutokaupan suomalaisostos - Iivo Ämmälän hankinta menee Jonna Irrille

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video