Uutiset

IS Ravit: Ravikuningas 2019 on kuollut

Suru-uutinen: IS Ravit kertoo ravikuninkaan vuosimallia 2019, Tähen Toivomuksen, menehtyneen Viikin eläinsairaalassa suolitukokseen.
Terhi Piispa-Helisten
Rest in peace, kuningas. Tästä muistamme Tähen Toivomuksen: Lahden kuninkuusravit kesällä 2019.

Tähen Toivomuksen valmentaja Pauli Raivio kuljetti oriin IS Ravien mukaan viime yön tunteina Hankasalmelta pääkaupunkiseudulle Viikin eläinsairaalaan, koska kuningas oli ollut huonovointinen. Perillä sairaalassa oriin henkeä ei pystytty pelastamaan.

Yhdeksänvuotias Tähen Toivomus, 19,7, voitti suvereenilla esityksellä ravikuninkaan seppeleen 2019 Lahdessa. Se jatkoi viime kautta voittamalla myös mm. kylmäveristen Pohjoismaiden mestaruuden Turussa. Tällä kaudella Seinäjoen kuninkuusraveissa Tähen Toivomus oli myös kova ja voitti päätösmatkan 3100 metriä. Kova kaksintaistelu Evartin kanssa päättyi kokonaiskilvassa kuitenkin jälkimmäisen eduksi - vuoden 2020 kuninkuuskisassa Tähen Toivomus oli siis kakkonen. Lisäksi Tähen Toivomus voitti mm. Suur-Hollola-ajon sekä Derbyn.

Menetys oli paitsi Pauli Raiviolle perheineen ja kuninkaan toiselle omistajalle Teri-Talli Oy:lle, myös koko suomenhevosjalostukselle valtava. Oriilla olisi ollut valtavasti saavutettavaa sekä kilparadoilta että siitostyöstä.

Tästä pääset Tähen Toivomuksen kilpauran tietoihin.

Tässä linkki IS Ravien alkuperäisuutiseen.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: Evartin toipumisesta Normandian maihinnousuun

Uutisviikko minuutissa: hermojaraastavaa aikaa ravikuninkaallisille

Suunta edelleen oikea: Evartti jatkaa toipumisen tiellä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video