Uutiset

Vuoden voitokkaimmalle Callela Einsteinille lisää takapakkia - joutui palaamaan kuntoutukseen

Suomen 2019 voitokkain hevonen Callela Einstein joutui kesällä ähkyleikkaukseen, josta onneksi toipui. Nyt ruunan leikkaushaavan kanssa on tullut ongelmia.
Anu Leppänen
Tämä vuoden 2018 näkymä toistui 2019 kärkihevosen Callela Einsteinin osalta peräti 15 kertaa, ja ruuna oli vuoden voitokkain maassamme. Tämäkin kausi alkoi hyvin, mutta kesän jälkeen voittokoneella on ollut isosti harmia.

Harri Koivusen valmentama Callela Einstein (Classic Photo) on ollut varsinainen menestystarina 19 voittoineen uran 36 startista ja ylivoimaisine vuoden voitokkaimman titteleineen viime vuodelta. Kesästä alkaen kuusivuotiaalla on kuitenkin ollut kovasti murheita. Ensin tuli ähky ja sitä seurannut leikkaus kesäkuun lopussa. Ruunan tilanne oli pahimmillaan kriittinen, mutta siitä selvittiin.

Callela Einstein oli leikkauksen jälkeen ensin Minna Rampalla Kokemäellä toipumassa operaatiosta. Se palasi "töihin" syksyllä Koivusille, kun saatiin lupa aloittaa kunnon valmennus, mutta leikkaushaavan sisäpuolen kanssa on ilmennyt ongelmia.

"Treeniä koventaessa tuli pari viikkoa takaperin noin kolmen sormen mentävä repeämä leikkaushaavan sisäosaan", raportoi osaomistaja Harri Uusi-Marttila.

"Haava ultrattiin ja annettiin lupa treenata lisää, mutta tarkkaan seuraten tilannetta. Eilen tilanne paheni, kun tuli toinen samanmoinen repeämä eri kohtaan. Eläinsairaala Viikki (jossa ruuna oli operoitukin) opasti, että hevonen pois kovasta treenistä muutamaksi kuukaudeksi. Se siirtyy takaisin kuntoutukseen Minna Rampalle, missä ohjelmassa on tarkkaa seurantaa. Uusi leikkauskin on mahdollinen."

Tästä pääset Callela Einsteinin uran tietoihin.

Tässä linkki Hevosurheilun uutiseen leikkauksesta kesällä.

Linkki myös HU:n uutiseen ruunan hyvstä toipumisesta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Harri Koivuselle uskomattomat 1000 voittoa täyteen Metsämäessä

Staro Miamilla kaikki hyvin

Staro Miami tehohoidossa Ruotsin jälkeen - pääsi kotiin eilen

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video