Uutiset

Vuoden voitokkaimmalle Callela Einsteinille lisää takapakkia - joutui palaamaan kuntoutukseen

Suomen 2019 voitokkain hevonen Callela Einstein joutui kesällä ähkyleikkaukseen, josta onneksi toipui. Nyt ruunan leikkaushaavan kanssa on tullut ongelmia.
Anu Leppänen
Viime vuonna ähkystä ja leikkauksen jälkeisistä komplikaatioista kärsinyt leijonaluonne Callela Einstein teki vappuaattona voitokkaan paluun baanoille. Tänään ruuna kisaa Toto5-pelin päätöskohteessa Olli Koivusen ohjastamana.

Harri Koivusen valmentama Callela Einstein (Classic Photo) on ollut varsinainen menestystarina 19 voittoineen uran 36 startista ja ylivoimaisine vuoden voitokkaimman titteleineen viime vuodelta. Kesästä alkaen kuusivuotiaalla on kuitenkin ollut kovasti murheita. Ensin tuli ähky ja sitä seurannut leikkaus kesäkuun lopussa. Ruunan tilanne oli pahimmillaan kriittinen, mutta siitä selvittiin.

Callela Einstein oli leikkauksen jälkeen ensin Minna Rampalla Kokemäellä toipumassa operaatiosta. Se palasi "töihin" syksyllä Koivusille, kun saatiin lupa aloittaa kunnon valmennus, mutta leikkaushaavan sisäpuolen kanssa on ilmennyt ongelmia.

"Treeniä koventaessa tuli pari viikkoa takaperin noin kolmen sormen mentävä repeämä leikkaushaavan sisäosaan", raportoi osaomistaja Harri Uusi-Marttila.

"Haava ultrattiin ja annettiin lupa treenata lisää, mutta tarkkaan seuraten tilannetta. Eilen tilanne paheni, kun tuli toinen samanmoinen repeämä eri kohtaan. Eläinsairaala Viikki (jossa ruuna oli operoitukin) opasti, että hevonen pois kovasta treenistä muutamaksi kuukaudeksi. Se siirtyy takaisin kuntoutukseen Minna Rampalle, missä ohjelmassa on tarkkaa seurantaa. Uusi leikkauskin on mahdollinen."

Tästä pääset Callela Einsteinin uran tietoihin.

Tässä linkki Hevosurheilun uutiseen leikkauksesta kesällä.

Linkki myös HU:n uutiseen ruunan hyvstä toipumisesta.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lupaava Southwind Boko muuttamassa Nurmokselle

Minna Rampa kertoo hevosten kuntouttamisesta ja valmentamisesta MT Hevosten jaksossa

Hevosia kuntouttava ja valmentava Minna Rampa tavataan MT Hevosten jaksossa sunnuntaina

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video