Uutiset

Ylivieskan kaviouraa tärveltiin - ”Nyt tuli näistä ”kakkatykeistä” mitta täyteen”

Ylivieskan Keskisen kaviouraa pidettiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ralliratana – ja jälki oli sen mukaista.
Sami Lepistö
Tällaista jälkeä kaaharit tekivät marraskuussa Ylivieskan raviradalla. Pilvenmäen ravirata Forssassa oli viime yönä tihulaisten kohteena.

Ravikeskus Keskisen ja Pohjanmaan Ravi ry:n edustaja Sami Lepistö sanoo, että autoillaan Ylivieskassa kaahaileva nuoriso on aiheuttanut ongelmia pitkin kaupunkia jo aiemmin. Lepistön mukaan hurjastelijat ajavat varomattomasti ja välinpitämättömästi, mikä näkyy esimerkiksi siten, että he käyttävät aurausviittoja pujottelukeppeinään.

 

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kaaharit olivat löytäneet kyseenalaiselle harrastukselleen uuden osoitteen, Ylivieskan raviradan.

 

Rällääjät olivat luisuttaneet radan pinnan todella huonoon kuntoon ja kauttaaltaan syville urille. Minulla ja monella muulla tuli näistä niin sanotuista ”kakkatykeistä” mitta täyteen”, Lepistö lataa.

 

Lepistö kertoo, että Keskisen kaviouraa oli piikitetty aiemmin viikonlopun aikana, jotta se ei jäätyisi pakkasten vuoksi pinnaltaan kovaksi. Lauantai-iltana rataa oli puolestaan tampattu tiiviiksi, jotta se kestäisi sään lauhtumisen ja sateet.

 

Noita rälläyksen jättämiä jälkiä ei ole voitu lämmenneen ilman vuoksi korjata vielä maanantai-iltapäivään mennessä. Eli rataa käyttävien ammattivalmentajien, puoliammattilaisten ja harrastajien harjoitusmahdollisuudet on viety ainakin muutamaksi päiväksi.”

 

Varsin läheltä radan hoitoa seuranneena tiedän, että kaviouran kunnossa pitäminen on varsinkin näin arvaamattomien sääolojen vallitessa todella haastavaa. Ratamestarin on lähdettävä töihin kellonajasta riippumatta, kun olosuhteet sitä vaativat. Kustannuksista vastaa Pohjanmaan Ravi ry.”

 

Lepistön mukaan hopeareunus tummassa pilvessä on se, että lähipäivinä ei ollut raveja Ylivieskassa. Radan seuraava ravitapahtuma on edessä tulevana perjantaina.

 

Jos tämä olisi tapahtunut raveja edeltävänä yönä, kilpailut olisi jouduttu perumaan. Siitä olisi koitunut merkittävät taloudelliset menetykset niin raviseuralle kuin hevosten taustavoimille.”

 

Ylivieskassa raveja pyörittävä Pohjanmaan Ravi ry on ilmoittanut tapahtumista poliisille. Virkavalta on käynyt paikalla tutkimassa jälkiä ja auton osia, jotka olivat jääneet radalle, kun eräs menopeleistä oli törmännyt varikkoalueen portin tolppaan.

 

Lepistö näkee asiassa laajemmankin ongelman.

 

Paikalta löytyi lääkeainepakkaus. Kyseistä tuotetta käytetään myös huumausaineena. Olen huolissani, kun nämä kuskit liikkuvat yleisillä teillä. Tähän ikävään ilmiöön tulee puuttua ennen kuin tapahtuu jotain vakavaa”, Lepistö linjaa.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Myös Teivossa rata rällääjien käytössä - ”Kaikkea tekevät, mitä ei ole erikseen kielletty”

Kaaharien aiheuttamat vahingot on saatu Ylivieskassa korjattua – perjantaina päästään ravaamaan

Ylivieskan raviradan vetäjä sai lähteä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video