Uutiset

Hippoksen asiantuntijaeläinlääkäri Martti Tala: ”Voisi olla viisasta alkaa ajaa yleisöttömiä raveja”

Koronatilanne kiristyy jälleen ympäri Suomea. Asialla on vääjäämättä vaikutusta myös raviurheiluun.
Kuva: Anu Leppänen
Suomen Hippoksen eläinlääkäri Martti Talan mielestä ravikisojen yleisöttömyyden suhteen tulisi toimia etukenossa, ennen kuin virallisia määräyksiä asian suhteen annetaan. Tämä voisi olla merkittävä keino kilpailutoiminnan käynnissä pitämiseksi koronatilanteen pahentuessa.

Vermo Areenalla ravataan kolmena tulevana keskiviikkona tyhjille katsomoille, kun Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on yli 20 hengen yleisötilaisuudet kielletty 13. joulukuuta saakka.

 

Suomen Hippos ry:n asiantuntijaeläinlääkäri Martti Tala esittää henkilökohtaisena mielipiteenään, että muidenkin raviratojen kannattaisi alkaa laittaa katsomoitaan kiinni.

 

”Tässä asiassa olisi mielestäni oikein olla etukenossa, toimia fiksusti ja vastuullisesti. Voisi olla viisasta alkaa ajaa yleisöttömiä raveja ennen kuin tarkkoja määräyksiä tulee. Tällä antaisimme hyvän kuvan ulospäin. Muu yhteiskunta seuraa meidän toimiamme. Tärkeintä, lajin kannalta suorastaan elintärkeää, on pitää kilpailutoiminta käynnissä”, Martti Tala kommentoi.

 

Tala sanoo olevansa tällä hetkellä sanomalehtitietojen varassa, mutta viesti on selvä: yleisötilaisuuksiin on odotettavissa kiristyksiä.

 

”Esimerkiksi täällä kotipuolessani Päijät-Hämeen alueella ollaan siirtymässä kymmenen hengen yleisörajoituksiin.”

 

Tala valaisee protokollaa määräysten antamisen osalta.

 

”Keväällä toimittiin vielä ministeriöiden ohjeiden mukaan, mutta nyt päätösvalta on AVI:lla (Aluehallintovirastolla) ja paikallisilla viranomaisilla. Hippoksella ei keskusjärjestönä ole mandaattia antaa määräyksiä, mutta se voi vahvasti suosittaa. Huomenna kokoontuu Hippoksen hallitus, ja sieltä voidaan lausua vahva suositus yleisöttömistä raveista. Sitä en tiedä, onko asia hallituksen esityslistalla.”

 

Ennen Suomen ravien keväistä koronataukoa ja sen jälkeen, kisoja ajettiin ilman yleisöä. Kokemukset olivat Talan mukaan positiivisia.

 

”Kaikki sujui hienosti. Ministeriöissä meidän toimintaamme seurattiin päivittäin, ja sieltä tuli kehuja. Kun keväällä tallialueet olivat muilta kuin kilpailijoilta suljettuina, tuli siitäkin aktiiveilta vain kiitosta. Heillä oli työrauha, ja työturvallisuus parani.”

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vermo avaa talven ihmemaan parkkipaikalleen

Pääratamestari Antti Jaara: "Olisi hyvä jos ihan kaikkea ei tarvitsisi oppia kantapään kautta"

Kommentti: Hevosopisto varottava esimerkki koko alalle, kuinka käy, jos omalaatuisia toimintamalleja ei päivitetä nyky-yhteiskuntaan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video