Uutiset

Myös Teivossa rata rällääjien käytössä - ”Kaikkea tekevät, mitä ei ole erikseen kielletty”

Marraskuun lopussa uutisoimme, miten Ylivieskan kavioura oli joutunut autoilijoiden hurjasteluareenaksi. Nyt sama ilmiö koettiin Teivossa.
Anu Leppänen
Teivon kavioura on ravurien aktiivisesssa kilpailu- ja harjoituskäytössä. Viime viikonloppuna radalla esiintyi myös käyttötarkoitukseen sopimatonta aktiviteettia.

Ylöjärvellä sijaitsevaa Teivon kaviouraa käytettiin luvattomasti viime viikonloppuna isompien hevosvoimien temmellyskenttänä. Autoilija oli luovinut radalle ja aiheuttanut toiminnallaan ratamestarille ja kaviouran käyttäjille harmia.

 

”Näitä kaahareita on ollut usein meidän parkkipaikallamme. Siellä on tilaa parisataa metriä suuntaansa kiihdytellä. Nyt ei enää parkkialue riittänyt, vaan oli tultu radalle asti. Kaviouralle oli jäänyt kaameat urat, mutta onneksi kuski oli ilmeisesti todennut hetken rällättyään, että ei tämä niin mukavaa olekaan. Se vaikuttaa nykyään olevan niin, että kaikkea tekevät, mitä ei ole erikseen kielletty”, kertoo Teivon ravikeskuksen toimitusjohtaja Päivi Lehtonen.

 

Hän jatkaa, että Teivon ratamestari Mikko Viitanen sai apurinsa Jari Yliselän kanssa tilanteen hallintaan, eivätkä vahingot olleet yhtä vakavia kuin Ylivieskassa.

 

”Mitään katastrofia ei päässyt syntymään, mutta jatkotoimenpiteitä pitää miettiä. Ainakin järeämmät kamerat laitetaan radalle, jotta ratamestari pystyy työaikansa ulkopuolella etänä valvomaan tilannetta”, Lehtonen suunnittelee.

 

”Olisi hirveä homma aidata koko alue. Toivottavasti siihen ei tarvitse mennä. Porttia pidetään nyt kiinni. Monet ovat ihmetelleet, että mitä se auttaa, kun sen saa omin voimin auki. Se antaa kuitenkin selvän merkin siitä, että radalle ei saa autolla mennä. Lisäksi nämä autoilijat ovat usein niin laiskoja, etteivät jaksa nousta ajoneuvoistaan porttia avaamaan. Sähköporttiakin on mietitty, mutta se voisi rajoittaa hevosten taustavoimien treenaamaan pääsemistä.”

 

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaaharien aiheuttamat vahingot on saatu Ylivieskassa korjattua – perjantaina päästään ravaamaan

Ylivieskan kaviouraa tärveltiin - ”Nyt tuli näistä ”kakkatykeistä” mitta täyteen”

Kuninkuusraveihin mahdollisuus osallistua etänä 16 eri paikassa — Teivossa vielä hyvin rauhallista

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video