Uutiset

Korven Ruotsin filiaali muuttaa - Massikin kuvassa vielä

Uusi vuosi ja uudet kujeet ovat käynnissä Pekka Korven tallissakin. Janne Korven vetämä Ruotsin yksikkö muuttaa puolen kuun aikaan Sisulta Julmyraan.
Kuva: Ville Toivonen
Janne Korpi valmentaa isänsä Pekka Korven tallin hevosia Ruotsissa 15. päivästä tammikuuta alkaen Julmyran valmennuskeskuksessa. Tuomas Korvenojakin, oikealla, on valmentanut hevosiaan Julmyrassa.

Mascate Matchkin on luonnollisesti vielä mukana Pekka Korven kuvioissa ja mielessä. Mielessä on myös muutto - tosin vain ulkomaan toiminnan osalta.

Viime vuodet "Stall Sisulla" Söderby Gårdissa Arlandan lentoaseman lähellä Ruotsin pään hevosiaan valmentanut Korven perhe siirtää toimintansa "naapurissa" Jylmyraan. Upsalan lähellä sijaitsevasta Julmyran valmennuskeskuksesta on tätä vauhtia tulossa suomalaissiirtokunta, kun paikalla hevosiaan valmentavat mm. menestysnimi Katja MelkkoReijo LiljendahlJonna Irri ja Satu Liitiäinenkin miehensä Daniel Parlingin kanssa.

"Se oli Jannen (Korpi) ratkaisu", kertoo Pekka Korpi.
"Julmyrassa pitäisi olla tosi hyvät valmennusolosuhteet, ja siitäkin on hyvä mennä raveihin monelle radalle. Ruotsissa meillä on tällä hetkellä 15 hevosta valmennuksessa."

Yksi asia, mikä varmasti mietityttää Pekka Korpea tälläkin hetkellä, on Mascate Match, vai onko?

"Ilman muuta mietityttää. Tamma on edelleen meillä tallissa kuunvaihteeseen saakka, ja mitä minä asiaa tiedän, se muuttanee Qvidjan kartanoon meidän käytössämme oleviin kasvatuspaikkoihin, joten ei se tavallaan kauas lähde. Se on mukavaa, samoin kuin että omistajaporukka jatkaa isosti samana ja että tamma jäi nyt Suomeen."

"Toki mietityttää myös se, että ei tuollaista kilpahevosta tahdo saada käsiinsä oikein millään. Massilla olisi varmaan voinut tehdä kilparadallakin vielä paljonkin. Kunnioitan ilman muuta omistajien ratkaisua. Hienoa, että nyt koitetaan saada supertammalle seuraajia."

"Hevosenomistaminen vain ei ole koskaan yksinkertaista. Niitä varsoja tulee jos luoja suo. Esimerkiksi meidän aikaisempi huipputamma Twigs Voici (Love You) 09,9 astutettiin 2018, mutta vieläkään ei ole varsaa siitä tallissa. Nyt se kantaa Ready Cashista, ja kädet ovat kyllä kyynärpäitä myöten ristissä, että saataisiin varsa turvallisesti maan pinnalle."

Linkki Julmyra Horse Centerin kotisivulle.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ira Lahti vaihtoi parturikampaajan työt hevosiin

Iivari Nurmisella useampi menestyssauma Maarianhaminassa lauantaina

Janne ja Pekka Korpi rakentavat Magic Madonnaa syksyä kohden – "E3-karsintoihin Eskilstunaan osallistutaan ainoastaan tamman tehdessä oikein hyvän juoksun Rommessa"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video