Uutiset

Reima Kuislan peliliikkeet: D.D.'s Redemption tanskalaisille - Risto Vähätalolle osuus Marschall Matchista

Reima Kuislalla on omien sanojensa mukaan "hevosenomistamisen järkiperäistäminen" menossa. Sen seurauksena myytiin mm. jenkki D.D.'s Redemption 10,4.
Tomi Kaminen
Reima Kuislan uusi hankinta kuvan Marschall Match on saanut uuden osaomistajan ja starttaa tänään Ruotsin T75:ssä. Kuisla on muutenkin myynyt hevosiaan viime aikoina aktiivisesti, mm. jenkkori D.D.'s Redemptionin, 10,4.

D.D.'s Redemption (Andover Hall) myytiin jo joulukuussa Eskilstunan Sandra Luomalan tanskalaiselle omistajalle Stald Ritalle. Nelivuotiaaksi tullut ori on Reima Kuislan Finlandia-ajon voittaneen D.D.'s Hitmanin (Donato Hanover) veli. Ensin mainittu on juossut Amerikassa Åke Svanstedtilta 12 kertaa totosijoin 2-2-3, reilun 600000 kruunun tienestein ja nopeimmillaan kilometriaikaan 10,4.

"Se kävi tässä kotona Seinäjoellakin, enkä olisi lopulta halunnut edes myydä", Kuisla kertoo.

"Ori oli täysin terve jaloistaan ja tosi hienoluonteinen. Olin kuitenkin sanonut hinnan, enkä halunnut enää mennä puihin, kun kerran myyntiin tarjosin. Luomalalle piti tulla Stald Ritalta kova ikäluokkahevonen ja Derbyn 2021 suosikki Fossa (Wishing Stone), mutta ori jäikin Tanskaan, ja omistaja lupasi hankkia hyvän korvaajan, joka oli sitten tämä. Tämä meni samassa hintaluokassa kuin Marschall Match, joskaan asiat eivät liittyneet mitenkään toisiinsa."

Olet toisaalta ollut järkiperäistämässä hevosenomistustasi - toisaalta tosiaan ostit Marschall Matchin. Jälkimmäinen oli tarkoitus rakentaa kimpaksi. Kuinka nuo hankkeet edistyvät?

"Risto Vähätalo osti jo neljänneksen Marschallista (Zola Boko) ja eiköhän me saada siihen vielä joku muukin kimppaan. Ruuna starttaa tänään Ruotsin T75:ssä. Olen jo vähentänyt kolmanneksen hevosista. Tarkoitus onkin mennä enemmän kimppaomistamisen suuntaan, ja Seinäjoen talli toisaalta on nyt koeajalla. Joko pidän siellä neljästä kuuteen hevosta kerrallaan, toipilaita kuten nyt, tai sitten laitan sen kokonaan kiinni. Se ratkeaa alkuvuonna. Vuosi 2020 oli katastrofaalisin urallani. Kun pitää tuollaista laumaa, yli 30 hevosta, eikä mikään tienaa, ei auta jäädä tuleen makaamaan."

Jonna Irrin valmentama Marschall Match juoksee kilpaa lauantaina Suomen aikaa klo 19.20 Bergsåkerin T75-pronssidivisioonassa. 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: Teivaisesta vuoden nurmijärveläinen - Kuisla teki muutoksia ja pärjää taas

Marko Kreivi: "Ecurie D. tähtää Elitloppetiin ja Suomeenkin - Stoletheshow jäikin Halmstadiin"

Uutisviikko minuutissa: Massia isosti ja monenlaista muuta jännää

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video