Uutiset

Tapani Raunion uusi A Secret Word juoksee Ruotsin 75:ssä lauantaina

Tapani Raunio on ostanut uuden hevosen Tanskasta itselleen: A Secret Word, joka starttaa ensi lauantaina Jägersron V75:n Klass I:ssä.
Ville Toivonen
Tapani Raunio on ollut jälleen hevoskaupoilla - nyt Tanskan suunnalla.

A Secret Word (Zola Boko) on kuusivuotiaaksi tullut ruuna, jolla on 51 starttia totosijoin 11-13-6. Menhammarin kasvattama Ruotsissa syntynyt ravuri tulee Henrik Thomsenin tallista Nyköbingistä Falsterin saarelta Tanskasta. A Secret Word on starttaillut usein menestyksellä Ruotsin puolella Jägersrossa ja toiseksi viimeinen esitys on puolestaan kakkonen Berliinin Mariendorfissa. Ruunan voittosumma on 267174 Tanskan kruunua eli n. 36000 euroa.

Ensi lauantain Jägersron startti on näin toiseksi alimmassa 75-divisioonassa Klass I:ssä, ja siinä hevosta ohjastaa sen tuleva valmentaja Christoffer Eriksson. Ykköspalkinto on 110000 Ruotsin kruunua eli n. 11000 euroa.

Linkki lauantain lähtölistaan.

"Hyvä lähtöpaikka sattui", Tapani Raunio toteaa.

"A Secret Word on Henrik Thomsenilla starttiin saakka ja siirtyy siitä Erikssonille. Tämä on siitä hyvä heppa, että sillä on kaksi spurttia. Se avaa lujaa ja tulee loppuakin. Christoffer on vanha tuttu, ja hän valikoitui sopivan sijainninkin vuoksi. A Secret Word menee kevyenä edestä, ja Jägersro sopii siinä mielessä. Tanskassa voi käydä ajamassa vaikka ilman kenkiä, sillä siellä ei ole kenkäpakkoa."

Eli uusi hevonen ei ole tulossa kotiin Suomeen?

"Täällä on liikaa lunta sille nyt, kun ei tosiaan ole mikään hokkihevonen. Ruunalle oli hyvin lähtöjä Malmön seudulla. Kilometriajat eivät täysin tee oikeutta hevosen luokalle. Tanskassa radat ovat selvästi hitaampia, ja esimerkiksi 14-tulos kotiradalla Nyköbing Falsterissa on kovaa luokkaa. Jos ruunalla voi ajaa Ruotsin 75:ssä, niin siihenhän tässä on tähdättävä."

Tästä pääset A Secret Wordin tietoihin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tuplamiljonääri Mr Golden Quick Katja Melkon valmennukseen

Astu laivaan Hannu Korpi!

Jonna Irrillä täysi tohina ja lauantaina kaksi 75:ssä naapurimaassa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video