Uutiset

Tappioton suurlupaus Lara Boko suuntaa Suomesta Ruotsiin mestarivalmentaja Timo Nurmoksen talliin

Kolmevuotiaaksi varttunut Lara Boko tähtää syntymämaansa Ruotsin suuriin ikäluokkalähtöihin.
Ville Toivonen
Lara Boko on avannut uransa täydellisesti: kaksi kisaa ovat tuoneet yhtä monta ykkössijaa. Tauno Hyriäinen lähettää silmäteränsä Timo Nurmoksen valmennukseen. Tähtäimessä ovat Ruotsin kovat kolmevuotiskisat.

Uransa kahdella leikittelevällä voitolla avannut Ruotsissa syntynyt Lara Boko (Djali Boko – Pecadille Face) muuttaa omistajansa Tauno Hyriäisen valmennuksesta Teivosta Timo Nurmoksen treeniin.

 

”Kun on tällainen kultakimpale löytynyt, niin annetaan ammattilaisen ottaa ohjat käsiinsä, ja katsotaan vuoden lopussa, mikä on saldo”, sanoo Tauno Hyriäinen.

 

”Kyseessä on pieni tamma, ja jos se joutuisi ramppaamaan Ruotsin rajan yli tämän tästä, ei syksyllä välttämättä olisi jäljellä kuin luuta ja nahkaa. Aina mennään hevonen edellä. Vaimo sanoo, että auto saa olla miten vain eikä itse mennä lääkäriin, mutta hevoset kyllä rapsutellaan, ja laskuja virtaa klinikalta.”

 

Hyriäinen kertoo, että perheen piirissä valmentajaa pohdittiin tovi jos toinenkin.

 

”Timoon päädyttiin. Viikonloppuna koetin tavoitella Timoa, mutta hän ei vastannut puhelimeen. Luuli varmasti, että lehtimyyjä tai joku kauppias siellä soittelee. Käännyin sitten Mikan (Forss) puoleen, ja sanoin, että kysyy Timolta, mitä mieltä hän on asiasta”, Hyriäinen valaisee.

 

”Timo sitten soitti tänään (torstaina), ja hän kertoi, että tietää Lara Bokon ja ottaa sen mielellään treeniinsä, jos me häneen päädymme. Sanoi, että soitto vain, kun haluatte tuoda. Timo kertoi, että hän oli itsekin katsonut Laraa sillä silmällä sen ollessa pikkuvarsana Bokolla.”

 

Ruotsin avaustakin on jo suunniteltu. Hyriäinen paljastaa, että Solvallassa olisi 6. helmikuuta sopiva Margaretas Tidiga Unghästserie -lähtö tarjolla. Hyriäisen mukaan Lara Boko lähtee Ruotsiin lähipäivien aikana.

 

Hyriäisen Hermes Boko selvisi vuonna 2017 Ruotsin Kriteriumin loppukisaan.

 

”Sanoinkin, että tiedän, miten mennään Ruotsin Kriteriumin finaaliin, mutta nyt tiedän, miten voitetaan Ruotsin Kriterium, viedään hevonen treeniin Nurmokselle”, Hyriäinen nauraa.

 

Hyriäinen kehuu Lara Bokon olevan oivalla mallilla. Maanantain hiitillä tamma poti kipeää hammastaan.

 

”Hammas otti kuolaimeen, ja sieltä isän puolelta tuli Ready Cash (isänisä) esille. Määkin painan sen 120 kiloa, mutta kyllä oli laskettava tamma menemään. Radan laidalla katsellut kaveri sanoi, ettei ole koskaan nähnyt hevosen menevän niin lujaa. Kotona Lara Boko voi olla vähän pullarikin, mutta Koivusen Olli ylisti, että startissa se on ihan kahdella sormella ajettava. Tamma on luotisuora, ravi käy, vauhtia tulee ja se jaksaa mennä.”

 

Hyriäinen kertoo, että hänen omistuksessaan tai osaomistuksessaan on yhdeksän hevosta.

 

”Vaimokin on nyt kuulolla, että se se luku on, salahevosia ei ole. Don Williamsista paljastin omistavani osan vasta, kun oriilla oli viisi voittoa putkessa. Kolmea hevosta itse ajelen osittain Mäkisen Matin kanssa. Lara Bokon ajan aina viimeiseksi, että jää hyvä mieli”, Hyriäinen lausuu.

 

”Rahanmenoahan se tällainen lauma tietää. Nyt voisi olla ensimmäistä kertaa sellainen vuosi, että jäätäisiin plussallekin. Mutta raviurheilu on sen sorttinen laji, ettei tulevasta koskaan tiedä. Taivas ja helvetti saattavat mahtua samaankin lähtöön. Voi olla, ettei hevonen seuraavana aamuna nousekaan puruista pystyyn.”

 

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tauno Hyriäinen on amatööri ammattilaisen tavoittein – "Pikkuisen tämä on lähtenyt käsistä"

Ravivihje: Paldanilla ratkaisu illan 86-pulmaan

Keski-Euroopasta uutta Suomen siitosorimarkkinoille: Main Wise AS

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video