Uutiset

Ilkka-Pohjalainen: Kuislan tallin suomenhevonen riistäytyi vapauteen ja suuntasi Seinäjoen ytimeen - ”Onni onnettomuudessa, pakomatka olisi voinut päättyä pahastikin”

Sanomalehti Ilkka-Pohjalainen kertoi myöhään eilen illalla, että suomenhevosravuri Krios oli murtautunut maanantaina karsinastaan vapauteen ja jolkotellut pitkin Pohjan valtatietä.
Seidi Koivusalo
Karkumatka on päättynyt onnellisesti ja Kilun Peedron poika Krios on takaisin kotitallinsa turvassa.

Ilkka-Pohjalaisen mukaan tapahtumaketju alkoi maanantaina, kun Reima Kuisla Stablen työntekijä Maikki Vuorela kuuli siirtotallien suunnalta voimakkaita ääniä.

 

”Salpa oli pettänyt tallin ovesta. Hevonen oli rykäissyt ovea sen verran kovaa, että puu salvan ympäriltä oli lohjennut”, kertoi Vuorela Ilkka-Pohjalaiselle.

 

Suomenhevosravuri Krios oli astellut tallin käytävälle ja katsellut ja huudattanut hevoskavereitaan. Kun Vuorela saapui paikalle, Reima Kuislan Kia-tyttären omistama 6-vuotias ori lähti pakomatkalleen kohti kaupunkia.

 

Reima Kuislan maatila sijaitsee Seinäjoen keskustan tuntumassa.

 

Vuorela hälytti apuun ystävänsä Seidi Koivusalon. Hän käy Kuislan tallilla auttelemassa päivittäin.

 

”Olen päivätöissä Nurmon Sininauha ry:llä, ja kun Maikki soitti, lähdin täysillä syöksymään kohti tallia. Portaita alas juostessani soitin ensin hätänumeroon ja sitten laitoin pomolleni ääniviestin, että nyt on kriisi, hevonen on irti. Korvaan tämän puolituntisen sitten huomenna”, kertoo Seidi Koivusalo MT Ravinetille.

 

”Tallille päästyäni hyppäsin hevosautoon. Lähdimme Maikin kanssa seuraamaan kavionjälkiä. Hälytin Mäkisen Mintun, Korven Tiina-Marian ja Salon Tonin talkoisiin. Sitten löytyikin Facebookin Puskaradio-ryhmästä julkaisu, että hevonen on kiinni.”

 

Krios oli napattu Ilkka-Pohjalaisen mukaan ”Itikan” ristin luona kahden paikalla olleen toimesta. Heillä ei ollut aiempaa kokemusta hevosten käsittelystä. Myöhemmin avuksi tuli henkilö, jolla oli kokemusta hevosten kanssa toimimisesta.

 

Myös poliisi oli saapunut Itikan ristille tilannetta selvittämään.

 

Kun Koivusalo ehti paikalle, huomasi hän yllätyksekseen, että liikennettä ohjaamassa oli hänen esimiehensä Jesse Keskinen. Hän oli osunut sattumalta Itikan ristille, eikä ollut ehtinyt kuunnella Koivusalon lähettämää viestiä.

 

”Eikö se silloin lasketa yhteiseksi työnteoksi?”, kysyy Koivusalo naureskellen ja vakavoituu sitten:

 

”Onni onnettomuudessa, pakomatka olisi voinut päättyä pahastikin. Onneksi oli auttavaisia ihmisiä ja nopeaa toimintaa kiinniottopaikalla.”

 

Koivusalo ihmettelee karkulaisen logiikkaa – tai sen puutetta.

 

”Normaalisti hevonen ei lähde sellaiseen suuntaan, missä se ei ole ennen käynyt. Luulisi, että se suuntaisi tutulle hevostielle, mutta ei muuta kuin kohti kaupunkia.”

 

Kun Koivusalo saapui Itikan ristille, Krios oli kaikesta hälinästä huolimatta rauhallinen.

 

”Siellä se oli lunkisti rekkojen seassa ja jyrsi liinaa, jolla sitä pidettiin kiinni. Sille ei ollut käynyt kuinkaan, ja ori käyttäytyi oikein asiallisesti.”

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: susi piinaa hevosia ja Kuisla hommasi 09-aikaisen

Kuisla satsaa rajusti: hankki Evaluaten 09,4 "Tarzan" Melanderilta Korvelle

Reima Kuislan uusi amerikkalainen lähtee tänään kohti Eurooppaa - ”Pohtinut olen, päättänyt en”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video