Uutiset

Kempin kasvatti Venerate on rankingykkönen ensi vuoden hambovoittajaksi

Hambletonian Societyn bloggaaja, arvostettu toimittaja Ken Weingartner, julkaisi tammikuussa talvirankinginsa voittamaan ensi kesän "hambon". Kimmo Kempin ja Steve Stewartin kasvatti Venerate oli odotettu ykkönen.
Riku Niittynen
Legendaarinen Emilie Cas El syksyllä 2015 orivarsansa Quantum Kempin kanssa Stoner Creekin laitumella Kentuckyssa. Emilie Cas El, 29, kuoli kesän kynnyksellä ja sen paras tytär Impressive Kempkin, 14, menehtyi maksasairauteen keväällä. Kemppitalli on myös menettänyt muita arvohevosia ja -varsoja tänä vuonna.

Ori Venerate (Love You) valittiin USA:n vuoden kaksivuotiaaksi tammikuun puolivälissä Dan Patch Awardseissa, ja ensi kesän The Hambletonianin rankingin ykkössija on loogista jatkoa. Ken Weingartnerin julkaisema "top ten" sisältää tällä kerralla paljon suomalaismielenkiintoa. Rankingkolmonen Marcus Melanderin tallin ori In Range (Bar Hopping) on Esa Pehkosen ja Kim Vörlinin AMG Stablen osaomistama.

Kuudentena majailevassa Åke Svanstedtin valmentamassa oriissa Captain Coreyssa (Googoo Gaagaa) puolestaan on mm. Petri Salmela porukassa. Rankingin kakkosen On A Streakin (Cantab Hall) taustalta tiimistä taas löytyy valmentaja Luc Blaisin suomalainen vaimo Liisa Vatanen. Listan ainoassa tammassa Anoka Hanoverissakin (Donato Hanover) on suomalaiskuorrutus. Martti Ala-Seppälä löysi Anokan valmentaja Noel Daleylle Harrisburgin huutokaupasta syksyltä 2019. Hinta oli 35000 taalaa.

Venerate tulee Andy ja Julie Millerin valmennustallista, ja se voisi tuoda pariskunnalle kauan odotetun hambovoiton. Heillä on ollut monta ikäluokkahevosta valmennuksessa, mutta hambo on kiertänyt. Veneraten ovat kasvattaneet siis Stewart ja Kemppi Stables Inc.

Pääset tästä Ken Weingartnerin Hambletonian Societyn sivulla julkaisemaan blogiin ja rankingiin tästä.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ecurie D. aloittaa USA:ssa - Marko Kreivi jännittää huutokauppoja ja matkustamista

Hambovoittajan osaomistajan Kenneth Liljamaan kaksivuotias loisti Solvallassa

Suomalaisten osaomistama hambovoittaja Captain Corey loukkaantui

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video