Uutiset

Akaasia toipumassa - voi päästä kotiin huomenna

Perjantaina kohdunkiertymän takia sairastunut Akaasia voi hyvin raporttien mukaan Viikin eläinsairaalassa - samoin mahassa oleva varsa.
Anu Leppänen
Akaasia ja Ari Oja-Nisula voiton hetkellä Rovaniemellä.

Akaasia oli tuskainen viime perjantaina, ja paikalle kutsuttu eläinlääkäri Jenni Marttila totesi syynä olevan kierteelle mennyt kohtu. Viikin yliopistolliseen eläinsairaalaan ilmoitettiin tulevasta tapauksesta, ja Iisakki Oja-Nisula lähti Kurikasta välittömästi viemään ravikuningatarta kohti pääkaupunkiseutua.

Viikissä perjantaina itapuolesta Akaasia operoitiin, ja lauantaina leikkauksen raportoitiin menneen hyvin. Kuitenkaan uhka ei ollut ohi. Tuollaisen operaation riskeinä ovat mm. keuhko- tai kaviokuume. Viikonlopun jälkeen Akaasian voinnin kerrotaan olevan hyvän ja kotiuttamisen tapahtuvan mahdollisesti tiistaina.

"Tulisilla hiililillä tässä ollaan elelty", Iisakki Oja-Nisula kertoo.

"Toisaalta haluaisi kuulla Viikistä uutisia, toisaalta ollaan ajateltu, että kaikki menee kai aika hyvin, jos ei mitään kuulu. Sunnuntaina iltapuolella tuli soitto, jossa kerrottiin, että aika hyvin menee. Vähän ripulia Akaasialla on, muttei sen vakavampaa tällä tietoa."

"Nopea diagnoosi oli varmasti tärkeä. Eläinlääkäri Marttila oli varsan (Fransista) Akaasian mahassa laittanut alullekin Onnelan oriasemalla. Lähdettiin heti matkaan, kun asia ymmärrettiin. Sellainen tunne tuli, että eikö tällä meidän kuorma-autolla yhtään lujempaa pääsisi, mutta ei sillä ylinopeuteen yllä. Meiltä meni neljä ja puoli tuntia täältä Kurikasta, kun sairaala on vielä vähän eri puolella pääkaupunkia, kuin mistä suunnasta saavutaan."

"Ihmiset ovat kyllä eläneet vahvasti mukana. Jokainen ymmärtää, miten tärkeästä asiasta on kyse meille. Kaikki hevoset ovat tärkeitä, mutta Akaasian kaltainen osuu kohdalle takuulla vain kerran elämässä. Soittajat ja viestittäjät ovat olleet moninaiset. Kyllä hevosihmisiltä löytyy myötäelämistä, ja ilmeisesti Akaasia on jäänyt mieleen, vaikkei enää radalla olekaan. Pyhänä soitti Markku Hietanenkin ja oli kovin huolissaan." 

Tästä pääset MT Ravinetin alkuperäiseen uutiseen Akaasian dramaattisista vaiheista.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: hermojaraastavaa aikaa ravikuninkaallisille

Akaasia pääsi kotiin sairaalasta

Uutisviikko minuutissa: Lähdekorpi kylmäverilinjoilla - Akaasian kova paikka

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video