Uutiset

Face Time Bourbonin pääomistaja Somma: "Minun on puolustettava hevostani"

Torstaina nähtiin, kuinka isosta kysymyksestä Face Time Bourbonin ohjastajan vaihtamisessa on kyse. Ranskan raviurheilun keskusjärjestö järjesti tapauksesta kanavallaan Equidialla televisioidun lehdistötilaisuuden.
Gerard Forní
Tässä vaiheessa, tammikuun viimeisenä päivänä, kaikki oli vielä hyvin. Kuvassa keskellä pääomistaja Antonio Somma, mukana myös Björn Goop, Sebastien Guarató ja oikealla Ranskan ravijärjestön puheenjohtaja Jean-Pierre Barjon.

Tilaisuudessa kuultiin videohaastatteluissa mm. Face Time Bourbonin valmentajaa Sebastien Guaratoa ja siis suurinta omistajaa italialaista Antonio Sommaa (Scuderia Bivans Srl).

Björn Goopin ajoa sunnuntain Prix de Francessa pidettiin liian aktiivisena, ja siksi omistaja päätyi ohjastajan vaihtamiseen jatkossa. Goopin puolustukseksi on esitetty mm. sitä, että oriin vetolaput pettivät alkuvaiheessa pudottaen toisen lapun silmille. Tapaus näkyy videolta. Tämä saattoi tuoda oriin menoon pyhänä ylimääräistä virtaa.

"Päätös vaihtaa kuski tällaisten menestysten jälkeen (2 Prix d'Ameriquea kahdella yrittämällä, yhteensä 24 voittoa ja viisi kakkossijaa sekä suurin osa yli 2,7 miljoonan euron voittosummasta) on todella raju", Sebastien Guarato myönsi haastattelussa.

"Se on melkein liian kovaa menestyksen ohjastanutta kuskia kohtaan, mutta näin on nyt päätetty."

Kommenteista sai sellaisen vaikutelman, että ohjastajan vaihtumisesta päätti suurin omistaja Somma, kuskin (Eric Raffín) valitsi valmentaja. Somma sanoikin kuskin valinnan ja päätösten muutenkin olevan valmentajan. Italialainen ei ensin vahvistanut, kuka uusi suunniteltu ohjastaja lauantaille kuudes maaliskuuta 4-6-vuotiaille tarkoitetussa Prix de Selectionissa tulee olemaan. Kisassa ajetaan 90000 euron ykköspalkinnosta. Myöhemmin haastatteluissa selvisi, että valittu kuski on Eric Raffín, joka jo oli uutisoitukin aikaisemmin.

"En pitänyt rajusta tavasta, jolla Goop ohjasti hevostani sunnuntaina", Somma kommentoi ottamatta kantaa, oliko varusterikolla merkitystä.

"Minun on suojeltava hevostani. Goopin olisi pitänyt päästää raivoisassa vauhdissa pullaava Bahia Quesnot välillä edelleen, mutta hän valitsi näin. Se ei ollut kaunista katsottavaa, ja hänen on kannettava vastuunsa."

Julkisuudessa on arvioitu, että Somma olisi ollut raivoissaan myös siitä, jos Goop olisi jäänyt suosikilla pussiin. Varmaa lienee vain, että ohjastaja vaihtuu.

Sunnuntain Prix de Francen tulokset ja videon näet tästä. Videosivu aukeaa oikeasta laidasta "replay-ruudusta".

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pyhän Prix de Paris varma kevään merkki

Melkko ja Soronen ensimmäiset katsastamassa Ruotsin huippuvarsoja

Uutisviikko minuutissa: Evartin toipumisesta Normandian maihinnousuun

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video