Uutiset

Nordic Cupit tulevat taas – ravataan jo kahdeksatta kertaa

Kuuden maakuntaradan (Rovaniemi, Tornio, Oulu, Kajaani, Ylivieska ja Seinäjoki) muodostaman Pohjoisen ravialueen yhteistyökisa Nordic Cup käynnistyy jälleen keväällä. Suosittua kilpasarjaa on käyty vuodesta 2014 lähtien.
Terhi Piispa-Helisten
Martti Pellikan valmentama I Feel On Fire voitti lämminveristen Nordic Cupin vuonna 2019.

Pohjoisen Ravialueen oman kilpasarjan Nordic Cupin kalenteri vuodelle 2021 on julkaistu. Kilpasarja käynnistyy kylmäveristen osalta Rovaniemeltä 9. toukokuuta ja lämminveristen puolella 3. kesäkuuta Seinäjoelta.


Kylmäveristen kilpasarja huipentuu Ylivieskan Ruunakunkkari -perjantaina 13. elokuuta ajettavaan viimeiseen osalähtöön. Lämminveristen puolella finaali on Oulu Express -lauantaina 28. elokuuta. Osakisoja on ohjelmassa molemmille roduille seitsemän kappaletta, ja niiden ykköspalkinnot ovat 1 500 euroa.

 

Lämmin- ja kylmäveristen Nordic Cupeissa palkitaan kokonaiskilpailun kuusi parasta tuntuvin rahapalkinnoin. Palkintokaavio on: 4 000 euroa – 2 000 – 1 000 – 600 – 400 – 300.

 

Osallistumismaksu 100 euroa suoritetaan sisäänkirjoitukseen hevosen ensimmäiseen osalähtöön osallistumisen yhteydessä. Hevosella on voimassa läpi kilpasarjan se voittosumma, jolla se osallistuu ensimmäiseen osakisaansa.

 

Lämminveristen puolella Nordic Cupiin ovat oikeutettuja osallistumaan enintään 6 000 euroa tienanneet lämminveriset. Summa nousee aiemmista vuosista 2 000 eurolla. Myös kylmäveristen puolella voittosummaraja on 6 000 euroa.

 

Nordic Cupit jatkuvat myös montén ja poniohjastajien osalta.


Montén kilpasarja käynnistyy Oulusta 10. toukokuuta. Poniohjastajien osalta homma polkaistaan käyntiin Kajaanin kaksipäiväisten ensimmäisenä kilpailuiltana perjantaina 4. kesäkuuta. Myös montén ja poniohjastajien kokonaiskisa käydään seitsemän osalähdön voimin, ja kokonaiskilpailuissa palkitaan kolme parasta lahjakortein.

 

Lue Nordic Cupien säännöt ja kilpailuohjelmat täältä.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Nordic Cupit ratkaisuvaiheissaan

Pohjoinen Ravialue yhdistykseksi – ”Kaikki saman sateenvarjon alle”

"Ei tätä fyysisesti vaativaa työtä jaksaisi tehdä pitempi aikaisesti jos ei todella välittäisi hoitohevosistaan”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video