Uutiset

Kuisla satsaa rajusti: hankki Evaluaten 09,4 "Tarzan" Melanderilta Korvelle

Reima Kuislalla on nyt ostohousut jalassa. Viikonlopun päätteeksi Seinäjoen ravipatruuna kaappasi yli 4,2 miljoonaa kruunua tienanneen Evaluaten, joka meni kolmevuotiaana USA:ssa 09,4 ja on jatkanut kovaa menoaan sen jälkeen Ruotsissa.
Terhi Piispa-Helisten
Takaisin Suomeen? Evaluate (09,4 ja runsaat 420 000 euroa) piipahti Suomessa kevättalvella yhden startin ajan.

Kuusivuotias Evaluate (Andover Hall) aloitti kaksivuotiaana neljällä startilla totosijoin 2-2-0. Kolmevuotiaana se kilpaili ikäluokan huippuja vastaan koko kauden. Se toi 15 startissa yli kahden miljoonan kruunun ansiot. Ori kilpaili Amerikassa Stefan Melanderin veljenpojan Marcus Melanderin valmentamana.

Kova meno jatkui nelivuotiskaudella sedän tallista Enköpingistä. Ori voitti kolme ensimmäistä starttiaan Euroopassa, oli neljäs Kungapokalenissa ja toinen Solvallan Nelivuotiseliitissä. Vire hukkui viisivuotiaana, mutta kuusivuotiskausi 2021 on alkanut taas vahvasti. Mantorpissa reilu viikko sitten Evaluate yllätti terävällä kirillä selväksi Kultadivisioonan ykköseksi ja eilen se oli Rommessa vähintään yhtä hyvä numerolla 12 kiertäessään kolmanneksi "kullassa".

Evaluate jatkaa nimimiehen valmennuksessa. Uusi valmentaja tulee olemaan Pekka Korpi.

"Ori käy ensin Seinäjoella kotitallissani ja käydään läpi, missä hevosen terveyden osalta mennään", Reima Kuisla kertoo.

"Siitä saa paremmat eli tässä tapauksessa "Kultasormi" jatkaa. Olen kytännyt Evaluatea jo pitemmän aikaa ja ollaan väännetty Tarzanin kanssa kauppaa aika huolella. Nyt saatiin vihdoin maaliin."

Pääset Evaluaten uran tietoihin tästä.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Reima Kuislalla tapahtuu: Everest De Ginai Jonny Länsimäelle, Evaluate leikkaukseen ja Appomattox Sloveniaan

Jarmo Saarela elämänsä hommassa An-Dorran kärryillä: "Ei anneta Pekan hevosen lallatella keulassa"

Kuislalta nopea käännös: Turno di Azzurra ei lähdekään liisaukseen vaan Iikka Nurmosen valmennukseen

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video