Uutiset

Toto75-karonkka: Grainfield Aiden hyödynsi selkäjuoksun Seinäjoki Race -kutsun arvoisesti

Kouvolassa ravattiin lauantain kotimainen Toto75-kierros. Kierros huipentui kylmäveristen Valkeala-ajoon, missä Lissun Eerikki vei lähdön nimiinsä hienon esityksen päätteeksi.
Hannu Korpi ajoi panssarivaunullaan Grainfield Aidenilla kauden 2021 päätöksessä neljän kilometrin voittajaksi. Uuden vuoden avauksessa työn alla on puolet lyhyempi matka.

1. Grainfield Aiden

Koko talven hienossa vireessä kilpaillut Grainfield Aiden palasi kahden himmeämmän sijoituksen jälkeen takaisin kultakantaan ja teki sen juuri oikeaan aikaan kevään suurkilpailuja silmällä pitäen. Seiskaradalta lopulta toiseen pariin ulos laskeutunut ruuna sai makoisan selkäreissun kärjen läheisyydessä. Loppukaarteen pohjassa ohjastaja Esa Holopainen antoi suojatilleen menoluvan ja maisema vaihtui. Ruuna irtosi hienolla kirillä voittoon komealla 11,9-tuloksella ja sai ansaitusti lipun Seinäjoki Race -suurkilpailuun, joka ravataan huhtikuun 17. päivä. Marjo-Kristiina Nieminen omistaa hevosen yhdessä Fire-tallin kanssa. Hannu Korpi on hevosen valmentaja. 

2. Lissun Eerikki

Uuden kilpailukauden heti hienolla voitolla startannut Lissun Eerikki jatkoi siitä mihin Teivossa jäi. Alkumatkalla verkkaisesti käynnistynyt ori pääsi heti nostamaan sisäradalta toiselle radalle ja se eteni hiljalleen kohti keulassa juossutta H.V. Tuuria. Iikka Nurmonen laski takakaarteessa kuitenkin suosiolla Lissun Eerikin eteensä ja ori eteni johtoon reipas 1200 metriä ennen maalia. Sen jälkeen kaikki näytti todella helpolta ja ohjastaja Ari Moilasen ei tarvinnut kuin keskittyä pitämään hevonen ravilla loppuun saakka. 12 000 euron arvoinen Valkeala-ajon voitto irtosi tuloksella 24,1. Hevosmaailma-talli omistaa ja on kasvattanut 10-vuotiaan hevosen. Pekka Luukkonen on hevosen valmentaja.

3. Look Complete

Kasiradalta matkaan ampaissut valjakko yllätti kaikki lähtökiihdytyksessä, kun Look Complete suorastaan pommitti keulapaikalle heti 100 metrin juoksun jälkeen. Iikka Nurmonen yritti rauhoittaa keulapaikalla tempoa, mutta tehtävä muuttui haastavammaksi Beat Of Loven pidettyä reipasta tempoa kärjen ulkopuolella. Loppukaarteessa Nurmosella oli lisäksi täysi työ pitää pakka kasassa loppusuoralle saakka, mutta kun ohjastaja lopulta käänsi kaasukahvasta loppusuoralla, niin maisema vaihtui ja Look Complete pakeni kauden toiseen Toto75-voittoon. Punaisen ponin omistajat omistavat yhdeksänvuotiaan ruunan. Iikka Nurmonen vastaa myös valmennuksesta ja Jenni Tuokko on ruunan hoitaja.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruotsin Toto75-karonkka: Timo Nurmoksen tallin Amalencius B.B. vakuutti Färjestadissa

Suomen Toto75-karonkka: Deangelo häikäisi jälleen - Jukka Torvisesta ohjastajien Suomen mestari

Ruotsin Toto75-karonkka: Global Adventuren loppukiri hurmasi Gävlessä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle