Uutiset

Voittokisassaan alle montén SE-tuloksen kiitänyt Barack la Marc avaa Suomessa

Seija ja Jouni Myllyharju ovat saaneet ruunatalliinsa mielenkiintoisen tulokkaan, voitokkaan Barack la Marcin.
"Paavo" eli Barack la Marc ja Seija Myllyharju paistattelevat päivää Porin Pinomäessä ja tähyilevät kohti Teivoa.

Tanskassa syntynyt ja ennen Suomeen muuttoaan Veijo Heiskasen ja Henna Halmeen tallissa valmentautunut Barack la Marc avaa uudessa kotimaassaan tiistaina. Ruuna starttaa valmennusvastuun ottaneen Seija Myllyharjun ohjastamana Teivon ravien päätöslähdössä 40 metrin pakilta.

 

Kyseessä on menestyksekäs 8-vuotias ruuna, joka esiintyi viime kaudella ainoastaan koelähdössä. Vuonna 2019 Barack la Marc löi Ruotsissa läpi montéssa. Ruunan viisi raviratsastusstarttia toivat kolme voittoa, yhden kakkosen ja yhden kolmosen.

 

Viimeisimmässä kisassaan elokuussa 2019 Barack la Marc pamautti muilta karatessaan loistavan monté-tuloksen 11,5aly – toki Tingsrydin mailin radalla. Aika alittaa montén Suomen ennätyksen, joka on Pitch Commandin noteeraama 11,6. Toiseksi tuoreimmassa startissaan Åby Stora Montéprisissä Barack la Marc oli kovassa seurassa kolmas.

 

Kaiken kaikkiaan Barack la Marcin ura käsittää 48 kisaa statistiikalla: 16-6-5. Ruunan ansiot ovat liki 75 000 euroa.

 

”Henna (Halme) laittoi Facebookiin ruunasta ilmoituksen, ja tartuin heti siihen kiinni. Tosi mukava hevonen on kyseessä. Ruunalla on ollut hankkarivamma, ja se oli sitten reagoinut uudelleen. Hevonen oli ultrattu Ruotsissa, ja vanha vamma näkyi kuvissa, mutta se oli jo melkein parantunut”, Seija Myllyharju kertoo.

 

”Ruuna tuli meille maaliskuun alussa, ja kaikkea on sattunut sen jälkeen. Oli kaviopaise, ja ruuna polkaisi hokeilla kintereeseensä reiän. Mutta josko tämä tästä. Hevonen on tämän kaiken jälkeen meille vielä arvoitus. Täysillä ei ole päästy - eikä vaivojen vuoksi päästäkään – treenaamaan, vaan kuntoa koetetaan nostaa starttien myötä. Tiistaina ollaan liikkeellä ihan kokeilumielellä."

 

Myllyharju kertoo, että tulokkaan tuntuva kapasiteetti on nähtävissä.

 

”Meneminen on sille erittäin helppoa. Jos ruuna saa olla terveenä ja sen huumori pelaa, niin mielenkiintoista katsoa, mihin Barack la Marc Suomen monté-lähdöissä riittää.”

 

Seija Myllyharju pitää miehensä Jounin kanssa hevosiaan Porin Pinomäessä.

 

Miettisen Jounin tilukset ovat tuossa lähellä. Samoilla metsähuudeilla ajetaan. Meillä on neljä kivaa ruunaa. Niitä ei vaihdeta mihinkään. Yhtään tammaa meillä ei ole eikä niitä tulekaan. Meillä on neljän hevosen siirtotalli, joten paikat ovat täynnä”, Seija Myllyharju kertoo.

 

Vaikka osa hevosista on hänen ja osa hänen miehensä nimissä, treenaaminen hoidetaan sulassa sovussa ja yhteistyössä.

 

”Jouni ajaa enemmän esimerkiksi Francky des Mollesia, vaikka ruuna nimellisesti minun valmennuksessa onkin. Se on niin kovaleukainen ja painaa ratsastettaessa päätään polvien väliin, että annan Jounin mielelläni treenata sitä. Minun vastuullani ovat sitten nämä jalkavaivaiset”, Myllyharju lausuu.

 

Tallin lippulaiva on nuolennopea Redhot Tap Dancer, joka starttaa lauantaina Seinäjoella Etain Royal Stayerissä.

 

”Ruuna lähtee voltistakin lujaa, siitä sisäradalle vain ja selkää eteen. Redhot Tap Dancer menee 3100 metriäkin, vaikka joku sitä voi mailerina pitääkin. Saa nähdä, mihin ruuna kovassa sakissa riittää. Hevosella on kuitenkin kaikki hyvin ja sillä tavalla ollaan ihan luottavaisia”, Myllyharju sanoo.

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Turussa mielenkiintoa jo koelähdössä

Mikkelistä maailmalle ponnistanut Elina Kaija viihtyy nyt Itävallassa

Muistojen kaviourilla: Main Victoryn maata kiertävä ravishow

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video