Uutiset

Odd Herakles debytoi Fredrik Franssonilta lauantaina: "Valehtelisin jos väittäisin, etteikö pulssi tule olemaan aika korkealla ennen lähtöä”

Ohjissa jatkaa tuttu mies.
Elina Paavola
Tom Erik Solberg on tottunut menestymään Odd Heraklesilla. Kuvassa valjakkoa juhlitaan Nordic Kingin voittajana.

20 peräkkäistä voittoa ottanut norjalaishirmu Odd Herakles debytoi lauantaina Bergsåkerin V75-kierroksen toisessa kohteessa uuden valmentajan Fredrik Franssonin käsistä. Suurempaa dramatiikkaa ei valmentajan vaihtumiseen osaomistaja Odd Paulsenista Franssoniin liity.

Odd Herakles on käytettävissä siitokseen kaudella 2021 Fredrik Franssonin oriasemalta käsin. Tästä johtuen on luonnollista, että 11-vuotias voittokone myös kilpailee hänen valmennuksestaan.

Kävimme torstaina aamupäivällä katsastamassa Odd Heraklesin viimeistelyhiitin. Tämän lisäksi kysyimme viime hetken kuulumiset Fredrik ”Frasse” Franssonilta jonka valmennus- ja siittolatoiminta sijaitsee Järvsössä reilut 40 kilometriä Bollnäsistä pohjoiseen.

Odd Herakles on tuttu näky myös Suomessa. Vuonna 2019 se voitti juhannuksena Nordic Kingin Power Parkin raveissa ja oli syyskuussa toinen Turussa PM-lähdössä Tähen Toivomuksen takana. Ori on juossut tällä kaudella neljä starttia ja yhtä monta voittoa. Se kilpaili viimeksi pääsiäislauantaina Foruksessa, ja siirtyi tämän jälkeen Franssonin valmennukseen.

"Ori vaikutta kotiutuneen hyvin meidän systeemeihimme. Ruoka maistuu ja muutenkin oriin olemus on yhtä hieno kuin ennenkin”, Fransson kertoi.

Fransson on valmentanut Odd Heraklesia periaatteessa samalla systeemillä kuin sen ollessa Norjassa.

"On ainutlaatuinen tunne ajaa Odd Heraklesilla, oriilla on mahdoton moottori ja heti huomaa kyseessä olevan poikkeusyksilön”, analysoi Fransson.

Lauantain tehtävä on mielenkiintoinen, sillä pahimmista vastustajista hallitseva Ruotsin mestari Månlykke A.M sai takarivin lähtöpaikan ja Tangen Håp sisäradan lähtöpaikan.

"Meille osunut lähtönumero kuusi ei ole optimaalinen, mutta Månlykke A.M. saanee raskaan juoksun takaa, ja ainakaan ennen Tangen Håpilla ei ole uskaltanut satsata kiihdytykseen. Jos Odd Herakles on tasollaan, pitää oriin mahdollisuuksiin uskoa”, analysoi valmentaja lauantain lähtöä.

Odd Herakles tulee juoksemaan lauantaina jenkkikärryillä, kevyillä alumiinikengillä sekä vetolapuilla- ja -hupulla.

Onko Fransson jo hermostunut ennen lauantaita?

"Mietin luonnollisesti onko ympäristönvaihdos vaikuttanut negatiivisesti oriin kuntoon. Hyvä että sama kuski Tom Erik Solberg jatkaa rattailla. Saan suoran palautteen miltä ori tuntuu. Mutta valehtelisin jos väittäisin, etteikö pulssi tule olemaan aika korkealla ennen lähtöä lauantaina”, hymähtää Fredrik Fransson.

Sunnuntaina iltapäivällä MT Ravinetin sivulta voi lukea laajemman artikkelin Fredrik Franssonista. Mukana on myös videota hänen treenipaikoiltaan. Ennakkoluuloton nuoremman polven mies kuuluu Ruotsin näkyvimpiin kylmäveripersooniin.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

St Michel on kuin onkin Face Time Bourbonin suunnitelmassa

Odd Herakleskin tulossa - maailman parhaat kokoontuvat Mikkelissä?

"Olen niin kiitollinen hevoselle" – Elitkampenissa huima ottelu Odd Herakleksen ja H.V. Tuurin välillä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video