Uutiset

Sagari lehdistön hampaissa Ruotsissa - Perttunen: "Ei ongelmia täällä päässä"

Suurhevosenomistajaksi Ruotsissa viime vuonna noussut Sagari AB -rahastoyritys on joutunut vaikeuksiin naapurimaan lehdistön mukaan. Suomessa Sagarilla on hevosia Tapio Perttusella valmennuksessa.
Ville Toivonen
Perttunen: "Ei ongelmia."

Malmössä sijaitsevan Sagari AB:n talousvaikeuksista kirjoitti ensimmäisenä Sydsvenskan-lehti. Rahastoyrityksen urheilukiinnostus kohdistui ensin Ruotsin ykkösdivisioonan Österlens FF -jalkapallojoukkueeseen, joka värväsi mm. takavuosien lapsitähden Freddy Adun pelaajakseen. Pian Sagarin, jonka nimi tulee perustajien James Roselinin ja Alexander Huhtisen lasten nimistä Saga ja Ari, kiinnostus kohdistui raviurheiluun. Hevosia hankittiin yli 30 yhteensä jopa noin 1,5 miljoonalla eurolla pääosin vuosina 2019-2020. Kalleimmat Menhammar Online Salesista 2020 ostetut varsat maksoivat toista miljoonaa kruunua.

Expressenin uutisessa nimetön osakkeenomistaja kertoo, että Sagarista lupailtiin menestysreseptiä ja liikevoittoa, mutta toisin on käynyt. Jopa pörssiin menosta oli puhuttu. Sydsvenskan on päässyt haastattelemaan Sagarin aiempaa puhelinmyyjää, joka kommentoi, että satsaus oli iso, mutta ei pelkällä 30 hevosella silti pörssiyritystä synny ellei ole todella hyvää ideaa taustalla. Sagariin kerättiin Ruotsin lehtien tietojen perusteella satojen piensijoittajien rahoja.

Alexander Huhtinen ei lehtitietojen mukaan enää ole yrityksen omistaja. Myös häntä Sydsvenskan oli haastatellut sunnuntaisessa artikkelissaan.

"Ehkä ei olisi pitänyt satsata raveihin noin suuresti, jos haluaa olla jälkiviisas", kommentoi Huhtinen Etelä-Ruotsin lehdessä.

"Ostimme hevosia 15 miljoonalla kruunulla, mutta valmennuskulut niistä vasta isoja ovatkin."

Suomalaisvalmentajista Tapio Perttusella on Orimattilassa Sagarin hevosia valmennuksessa. Samoin Veijo Heiskasella on Göteborgissa yhtiön varsoja.

"Ei ole ollut toistaiseksi ongelmia Sagarin kanssa", kertoo Perttunen.

"Olen kuullut Ruotsin kirjoituksista, mutta täällä kaikki on sujunut normaalisti."

MT Ravinetti yritti tuloksetta tavoitella Sagari AB:n edustajan kommenttia.

Linkki Expressenin uutiseen.

Tästä pääset Sydsvenskanin tekstiin, josta osa on rekisteröityneille lukijoille.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sagari AB:n miljoonavarsa ja kolme muuta Heiskaselle treeniin

Ruotsin huutokauppasatsaaja Alexander Huhtinen: "Uutta elävyyttä ravirintamalle"

Vaikeuksiin joutunut Sagari AB myymässä hevosiaan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video