Uutiset

Voitokas Dzingel vaihtoi omistajaa ja tallia - ”Taitaa minulta aika loppua kesken, kun toista samanmoista etsin”

Ville Mikkasen käsissä kovan nousun sarjoissaan tehnyt Dzingel on muuttanut Keski-Suomeen.
Anu Leppänen
Urallaan 93 voittoa ohjastanut mikkeliläinen Ville Mikkanen luopui hienoja juoksuja tehneestä Dzingelistä raskain mielin.

Korpilahtelainen Petri Hedman osti Ville Mikkasen valmennuksessa kohisevaa nousua tehneen Dzingelin itselleen. 7-vuotias ruuna on vienyt 23:sta kisastaan seitsemän nimiinsä. Himmeämpiä totosijoja Vieskerin poika on saavuttanut kuusi kappaletta.

 

Uransa Hannu Huttusen väreissä aloittanut Dzingel debytoi Mikkasen käsistä viime kesänä. Ruunan kaikki voitot ovat Mikkasen käsialaa. Vuodenvaihteessa Dzingel rakenteli tolppaputkea, kun ruuna osui neljä kertaa peräkkäin napakymppiin. Voitoista arvokkain tuli tammikuussa Vermon TalviCupin karsinnasta. Finaalissa Dzingel oli suosikkina kolmas.

 

Ennätyksensä 28,3ake Dzingel ravasi joulukuussa voittaessaan Kouvolassa.

 

”Myytiin, kun kauppa sattui kohdalle, ei siinä sen kummempaa. Petrin kanssa ollaan tiedetty ja tunnettu toisemme pidemmän aikaa. Ostajia on ollut siitä lähtien, kun Dzingel meillä aloitti. Olihan tämä kova päätös. Niin pitkään olen tätä hommaa kuitenkin tehnyt, että tiedän sen, miten hankala on tuollaista kultakimpaletta löytää. Taitaa minulta aika loppua kesken, kun toista samanmoista etsin. Mutta elämä jatkuu”, Ville Mikkanen sanoo.

 

Hänen tallinsa ei kuitenkaan jää tyhjäksi. Mikkasen treenilistoilla on lahjakas 5-vuotias Vennelmon Välkky, ja jatkossa pääluku tulee kasvamaan.

 

”Lyödään Susannan (Purojärvi) kanssa hynttyyt yhteen. Hänen Joutsan tilansa laitetaan myyntiin ja hevoset siirtyvät tänne Mikkeliin”, Mikkanen valaisee.

 

Purojärven lippulaiva on tänään Teivon Toto5-avauksessa Mikkasen ohjastamana kisaava 26,6-aikainen Montsan Vippi.

 

”Hevosia otetaan treeniin, saa soitella”, Mikkanen vinkkaa.

 

Aiotko siis siirtyä LVI-hommista täysipäiväiseksi ravivalmentajaksi?

 

”No en ainakaan vielä. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Kyllä LVI-alan töitä jatkan, mutta sehän voisi olla mukava ratkaisu, että tekisi niitä hommia aamulla neljä-viisi tuntia ja siirtyisi sitten ajamaan hevosia”, Mikkanen miettii.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tapio Mäki-Tulokkaalle mielenkiintoinen vahvistus, viime kaudella Ruotsissa kuudesti voittanut Jokimaa Tekee Tähtiä -finalisti BWT Devil

Päivän ravit: Kaviot kipinää lyöden Mikkelin vauhdikkaille 1600 metrisille – Derbyjen sankari Gävlessä

Heli Tarrimaa valmistautuu superviikonloppuun – Hoitohevoset Aetos Kronos ja Gareth Boko juoksevat kilpaa lauantaina Kouvolassa ja Bodenissa 100 000 euron ykköspalkinnoista

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video