Uutiset

Jack Vaderin elämä katkesi traagisen tarhaonnettomuuden vuoksi kesken

Vuoden 2018 Derbyssä neljänneksi sijoittunut Jack Vader on kuollut, kertovat 7-vuotiaan ruunan Facebook-sivut.
Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Haapalaisen perheen helmi Jack Vader kolkutteli kotimaan huippua.

Jack Vaderin Facebook-sivut kertovat ruunan ravanneen vihreämmille laitumille. Tuulennopea Jack Vader muistetaan Haapalaisen perheen silmäteränä. He olivat myös kasvattaneet S.J.'s Photon pojan.

 

”Eilen sattui kello 18-19 tietämissä tarhassa onnettomuus. Jack Vader oli jotain temunnut siskonsa (Proud Angelique) kanssa, ja sisko oli potkaissut siinä rytäkässä ruunaa. Jack Vaderin vasen takakinner meni säpäleiksi. Minä olin töissä, mutta kotona ollut vaimo Tiina oli heti katsonut, että nyt kävi pahasti”, Tero Haapalainen kertoo.

 

”Eläinlääkäri kiiruhti sitten paikalle, ja sanoi, että kyseessä on luultavasti murtuma. Ruuna vietiin Viikkiin kuvattavaksi, ja siellä paljastui asian vakavuus. Sanoivat, että edes leikkaus ei takaisi mitään, ei edes sitä, että Jaskasta olisi pihahevoseksi. Ruuna ei varannut jalalleen ollenkaan, se oli ihan kauhean näköistä. Hevosen parasta ajatellen päädyttiin sitten lopetukseen. Mieli on raskas.”

 

Jack Vaderin paras noteeraus oli 10,9. Tulos syntyi viime syksynä Mikkelissä. Ruuna ravasi 85:sta kisastaan 12 voittoa ja yhteensä 30 kakkosta ja kolmosta. Isoissa ikäluokkalähdöissä Jack Vader sijoittui Derbyn neljännen sijan ohella 4-vuotiaiden Kasvattajakruunussa kolmanneksi. Myöhemmällä iällä ruuna kolkutteli kotimaan huippua.

 

Jack Vaderin emä Proud Of You varsoi Haapalaisille huhtikuussa oriin. Partnerina toimi Lexus Font, ja varsa sai nimekseen Iron Vader.

 

”Äkkiä tässä tunnelmat vaihtuvat. Varsaonnesta tultiin tähän. Tosi raskas yö on takana”, Haapalainen lausuu maanantaiaamuna.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jack Vader on saanut viimeisen silauksensa

Jack Vader oli jälleen terävänä

"Mukava havaita, että työssäkäyvä ihminen voi pärjätä hevosellaan"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video