Uutiset

Suvukas ja kyvykäs Dynamike Savoy muutti Peter Untersteinerilta Timo Toiviaiselle – imatralaisen 3-vuotiaat suomenhevoset hyvässä vauhdissa

Uraansa aloitteleva Dynamike Savoy suuntaa Ruotsin lounaisrannikolta Etelä-Karjalaan.
Anu Leppänen
Timo Toiviaisen tallin tähti on 15 kertaa urallaan ykköseksi yltänyt energiapakkaus Adrienne's Ami. Imatralaisen varsakaartia saapuu vahvistamaan Peter Untersteinerin käsistä karriäärinsä käynnistänyt Dynamike Savoy.

Satakuntalaisten Laura ja Seppo Vanhakartanon kasvattama mutta Ruotsissa syntynyt Dynamike Savoy siirtyy Peter Untersteinerin tallista Timo Toiviaisen valmennukseen. 4-vuotias ruuna on ravannut kilpaa vasta neljä kertaa. Aloittelija on mennyt täyden matkan auton takaa 16,7-vauhdilla läpi.

 

Savoy-ravureistaan tunnettu Seppo Vanhakartano lopetti vuosituhannen alussa kasvatustyönsä, mutta innostui sittemmin asiasta uudelleen. Nykyään hän pyörittää toimintaansa tyttärensä Lauran kanssa. Vanhakartanon menestyneimmät kasvatit ovat Noa, King, Jarl ja Mea Savoy. 

 

Dynamike Savoyn sukupuu iskee silmään. Ruunan isä on Conway Hall ja emänisä Love You. Emä on lyhyen mutta sangen menestyksekkään uran tehnyt Love You So Much. Dynamike Savoy on tamman toinen radoilla nähty jälkeläinen.

 

Love You So Much kuuluu kahdeksan haamumailerin sisarusparveen, jonka kirkkaana tähtenä loistaa viime vuosikymmenellä Ruotsin eliittiin lukeutunut 09,2-aikainen Sanity. Yli 10 miljoonaa kruunua radoilta rahaa ravannut ruuna voitti Norrbottens Stora Prisin vuonna 2012 ja oli 2014 Olympiatravetissa toinen. Sanitykin avasi uransa Peter Untersteinerilta, mutta siirtyi jo varhain Malin Löfgrenin treeniin.

 

Raunion Tapanin kautta Dynamike Savoy löytyi. Sukuhan siinä alkoi kiinnostaa. Startteja on katsottu, ja lahjoja tuntuisi olevan. Iso ruuna on kyseessä. Se on kilpaillut viimeksi noin kuukausi sitten, eli hevosen pitäisi olla starttikunnossa. Dynamike Savoy saapuu jo perjantaina Suomeen. Hevosen ympärille kasataan kimppa”, Timo Toiviainen kertoo.

 

Toiviaisella on Imatralla treenissään kymmenkunta hevosta. Huomiota herättävät tallin kolme kolmevuotiasta suomenhevosta. Painetaanko niistä jonkun nimi erityisesti mieleen?

 

”Ne vaikuttavat kaikki hyviltä. Vaelluslainen Aika-Vastus on pisimmällä. Jos ei satu mitään, niin sillä ajetaan luultavasti jo tänä vuonna kilpaa”, sanoo suomenhevosvarsoilla aiemminkin menestystä niittänyt Toiviainen. Hänen suojattinsa Fiino voitti vuonna 2006 Oulu Expressin.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Meno-Miinan harmit hellittämässä

Giresse Boko, 12,6, Nina Mustoselle Muhokselle

Suomen pohjoisimmalle ammattivalmentajalle lisää tulivoimaa: talliin tuli Jetstream Rapida - ”Lähti kuin lentoon”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video