Uutiset

Zarenne Fas puolustaa Finlandia-ajon voittoaan – Kaksi paikkaa jäljellä: "Jokainen näistä seitsemästä olisi hyvä valinta"

Jerry Riordan lupaa hevosensa parantavan otteitaan.
Terhi Piispa-Helisten
Zarenne Fas saapuu Finlandia-ajoon. 10 hevosen lähtöön on auki vielä kaksi paikkaa.

Viime vuoden Finlandia-voittaja Zarenne Fas sai tänään kutsun tämänvuotiseen koitokseen. Lähes 540 000 euron voittosumman keränneen ja 9,8-aikaisen ennätyksen juosseen orin omistaa italialainen Francesco Gragnaniello. Sitä valmentaa Jerry Riordan Ruotsissa Halmstadissa. Suomalaisväriä valjakkoon tuo hevosen hoitaja Heli Tarrimaa.

6-vuotias Zarenne Fas on juossut tällä kaudella vasta kerran. Viime lauantain startissa Halmstadissa ori yritti seurata kirissä tallikaveri Aetos Kronosta, mutta viiden kuukauden tauolta kiri ei vielä irronnut terävästi. Myös nykivä tempo taisi olla vastaan hevoselle, joka tuntuu pitävän tasaisen kovasta vauhdista.

"Lauantain lähtö oli vähän hankala”, Jerry Riordan kommentoi Vermon tiedotteessa.

”Zarenne Fas ei tykkää ollenkaan, että ensin mennään lujaa ja sitten otetaan voimakkaasti vauhtia pois ennen kuin kiihdytetään uudestaan. Tasaisen kova tempo sopii sille paremmin. Se ei oikein päässyt mukaan koko lähtöön."

”Nyt kun hevonen sai startin alle, se on varmasti parempi Vermossa. On hienoa tulla puolustamaan voittoa.”

Videolta voi muistella viime syksyn Finlandia-ajoa, jossa Zarenne Fas runttasi lopussa suosikki Double Exposuren ohi sen rinnalta.

Toukokuun 9. päivä ajettavaan Finlandia-ajoon kutsutaan 10 hevosta. Viimeistä kahta paikkaa tavoittelee kaikkiaan seitsemän hevosta: Click Bait, Hachiko De Veluwe, Heavy Sound, Sahara Peyote, Short In Cash, Vernissage Grif ja Willow Pride.

"Jokainen näistä seitsemästä olisi hyvä valinta. Nyt pitää vielä miettiä, että mitä kahden viimeisen kutsun osalta haluaa painottaa. Järjestäjän kannalta tilanne on hyvä, kun tarjolla on näin laadukkaita hevosia", Vermon kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi kertoo MT Ravinetille.

Finlandia-ajoon 2021 kutsutut hevoset:

Le Gros Bill – Suomi

Dear Friend – Ruotsi

Ubertino Grif – Suomi

Hickothepooh – Norja

Grainfield Aiden – Suomi

Milliondollarrhyme – Ruotsi

Next Direction – Suomi

Zarenne Fas – Italia

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Riordanilla huima viikonloppu: Zarenne Fasilla Finlandiaa - Aetos Kronoksella Derbyä

Petri Tarrimaa meni hevosten mukana maailman ympäri ja pyöräili takaisin

Elitloppet-hevoset kiemuraisen jackpotkierroksen pitävät pankit

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video