Uutiset

Hevosurheilu: Hevosalan rahoitus turvattu vuoden 2023 loppuun asti

"Valtavan arvokas lisäaika", arvioi Suomen Hippoksen hallituksen puheenjohtaja.
MISKA PUUMALA
Hevosala sai kaksi vuotta "armonaikaa" kompensaatiopäätöksen myötä.

Hevosurheilu-lehti uutisoi tänään verkkosivuillaan, että Veikkauksen rahapelituottojen ennakoitua laskua kompensoidaan edunsaajille myös vuosina 2022–2023. Jo aiemmin oli päätetty kompensoinnista vuosien 2020 ja 2021 osalta korona-ajan tuomien poikkeusolojen takia.

Vuonna 2022 kompensaatiosumman suuruus on 330 miljoonaa ja vuonna 2023 vielä 305 miljoonaa euroa. Päätös tehtiin maan hallituksen puoliväliriihessä.

Veikkauksen vuosituotto on ollut aiemmin noin miljardin euron tasolla. Sen ennakoidaan laskevan 700 miljoonan tietämiin vastuullisuustoimenpiteiden takia, joiden oletetaan vähentävän pelaamista. Hevosala saa Veikkauksen vuosituotosta neljän prosentin osuuden, joka on määritelty laissa.

Raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestön Suomen Hippoksen hallituksen puheenjohtaja Kari Eriksson kommentoi Hevosurheilun uutisessa päätöstä näin:

"Sen turvin saadaan pidettyä ala toistaiseksi pystyssä, mutta täytyy muistaa, että vuoden 2023 jälkeisestä ajasta ei ole mitään takeita. Joka tapauksessa kaksi vuottakin on valtavan arvokas lisäaika saada laittaa laji ja lajisuosio kuntoon."

Suomen Hippos vastaa kotimaisten ravikilpailujen järjestämisestä ja Veikkaus pelin järjestämisestä niihin.

Linkki Hevosurheilun uutiseen

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Markku Nieminen: Lexus aloittanee Härmästä, Kouvola kutkuttelee ja illan Vincenneskin

HS: Allergia-, iho- ja astmaliitto huijannut Veikkaus-avustuksia – peritty takaisin lähes 800 000 euroa

Kari Eriksson varautumisesta Veikkauksen tuottojen pudotukseen – "Mieluummin sillä ajatuksella, että pudotus on arveltua isompi kuin pienempi"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video