Uutiset

Hickothepooh vei Finlandia-ajon voiton ja Elitloppet-paikan Norjaan – videolla Iikka Nurmonen, Hannu Korpi ja Santtu Raitala

Suosikki Milliondollarrhyme veti kaulassa kiivasta tahtia ja taipui lopussa.
Terhi Piispa-Helisten
Vidar Hop lennätti Hickothepoohin todellisena yllättäjänä Finlandia-ajon voittoon ajalla 1.09,9.

Finlandia-ajo päättyi norjalaisjuhlaan, kun Hickothepooh spurttasi ensimmäisenä maaliin. Voittoaika 1 620 metrin ryhmässä oli 1.09,9, mikä on kilpailun historian toiseksi kovin voittoaika. Ykköspalkinto oli 110 000 euroa. Voittaja sai myös kutsun Elitloppettiin.

Ennakkosuosikki Milliondollarrhyme ei rauhoittunut kovan avauksen jälkeen, vaan veti keulassa tappotahtia: ensimmäiset 500 metriä hurjasteltiin 1.08,1 ja kilometrikin vielä 1.08,4. Viimeiset 500 tultiin enää aikaan 1.13,5 ja sen aikana Hickothepooh kiskaisi viimeiseltä sijalta ensimmäiseksi.

Varikolla kisan jälkeen Vidar Hop kertoi MT Ravinetille, että voitto oli hänelle hienoinen yllätys. Odottamaton se oli myös pelaajille, sillä voittajakerroin oli peräti 36,9.

"Mutta kun vauhti oli niin kovaa, ajattelin että olemme ainakin mukana matsissa. Kaikki meni kannaltamme nappiin."

Vidar Hop muisti myös syöpään sairastunutta Hickothepoohin valmentajaa Trond Anderssenia.

"Tällainen voitto tuntuu erityiseltä, kun tietää, että Trond katsoo ja iloitsee tästä kotonaan. Toivottavasti hän saa tästä lisää iloa ja intoa."

Hickothepooh juoksi ensimmäistä kertaa ilman kenkiä ja obersekkiä, minkä Hop arveli piristäneen ruunaa. 9-vuotiaan Hickothepoohin voittosumma ennen lähtöä oli vajaat 200 000 euroa. Finlandia-ajon voitto oli sille uran 90. startti, joka siis palkittiin 110 000 eurolla. Hevosen omistaa Stall Sörlie Kiosk. Sitä edusti Vermossa Ernestas Tijunelis, joka on myös hevosen hoitaja ja ajaa sillä säännöllisesti. Hänen voitontunnelmansa löytyvät MT Ravinetin Facebookista videolla.

Next Direction kiri hänniltä vauhdikkaasti toiseksi. Iikka Nurmosen tunnelmia on oheisella videolla, jonka kuvasi Ville Toivonen. Kolmas oli pääosan matkasta johtavan rinnalla juossut Vernissage Grif. Molemmat juoksivat ajan 1.10,2.

Neljänneksi ajalla 1.10,4 kestäneen Milliondollarrhymen ohjastaja-valmentaja Fredrik B. Larsson kertoi tunnelmistaan kisan jälkeen näin:

"Hevonen on näyttänyt kuumaa luonnettaan joskus ennenkin ja nyt se puoli tuli taas esiin. Ready Cash -veri, tiedättehän... Jos Elitloppet-kutsu tulee, niin tottakai kilpailemme siellä."

Grainfield Aiden ehti viidenneksi ennen alussa laukannutta Le Gros Biliä. Hannu Korven jossittelut ovat mukana oheisella videolla. Samoin Santtu Raitalan kommentti viimeiseksi taipuneesta Zarenne Fasista.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: olipahan viikko, voi Finlandia sentään!

MT Ravinetin 2x3 kovaa Finlandia-päivälle

MT26-kanavalla kova ravitarjonta lauantaina ja sunnuntaina – studiolähetyksessä asiantuntijana kaksinkertainen Finlandia-voittaja

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video