Uutiset

"Olen niin kiitollinen hevoselle" – Elitkampenissa huima ottelu Odd Herakleksen ja H.V. Tuurin välillä

Voittotulos 1.18,6 jää kymmenyksen Vitterin juoksemasta kilpailuennätyksestä.
LARS JAKOBSSON / TR BILD
Odd Herakles taisteli ulkopuolelta ohi johtaneen H.V. Tuurin Elitkampenissa.

Elitkampenissa nähtiin rehtiä kilvanajoa alusta loppuun. Iikka Nurmonen latasi H.V. Tuurilla helposti keulaan ja avaus mentiin 14,5-vauhtia, vaikka lujaa ajettiin vain pari sataa metriä.

Tom Erik Solberg tuli kysymään johtopaikkaa suosikki Odd Heraklesilla, mutta joutui tyytymään paikkaan johtavan takana ja myöhemmin rinnalla. Kierros mentiin 19,6-kyytiä. Maalisuoralla norjalainen ja suomalainen hevonen taistelivat rintarinnan ja Odd Herakles työntyi muutaman sentin verran edelle juuri ennen maalipaalua.

Voittotulos 1.18,6 jää kymmenyksen Vitterin juoksemasta kilpailuennätyksestä. Ykköspalkinto oli 500 000 kruunua. H.V. Tuuri juoksi saman kilometriajan. Kertaalleen laukannut Nyland oli seitsemäs ajalla 1.20,2.

"Viimeisessä kurvissa tunsin jo voittaneeni lähdön, mutta keulahevonen vastasi silti sitkeästi. Maalisuora oli kahden hienon hevosen kamppailu", Solberg tiivisti tunnelmansa televisiolähetyksessä.

Odd Heraklesin ruotsalainen valmentaja Fredrik Fransson oli voiton jälkeen varsin liikuttunut. Hän kiitti useaan otteeseen sekä henkilökuntaansa että hevosen norjalaisia omistajia Odd Paulsenia ja Linda Kvernenesia.

"Olen niin kiitollinen hevoselle. Meillä kaikki hevoset ovat samanarvoisia, riippumatta siitä onko hevonen vaikka 23-vuotias siitostamma tai Odd Herakles", "Frasse" Fransson linjasi ja myönsi Elitkampenin voiton kuuluvan elämänsä top3-hetkiin.

Iikka Nurmonen kiitteli TotoTV:n haastattelussa H.V. Tuuria.

"Hieno kakkonen. Avauksessa ei ollut vielä kaikki edes pelissä, kai tämä kymppiä lähtisi tarpeen vaatiessa."

Valmentaja Ossi Nurmonen oli hänkin tyytyväinen.

"Hevonen tsemppasi sitkeästi. Vuorokausikaupalla kun matkustetaan, niin hevonen ei voi olla aivan parhaimmillaan. Ruotsalaisilla hevosilla on paljon lyhyemmät kilpailumatkat."

Lue myös henkilöhaastattelu Fredrik "Frasse" Franssonista:

"On vaikeata ymmärtää ihmisiä, jotka nostavat mediassa esiin jatkuvasti raviurheilun epäkohtia. Sen jälkeen he harmittelevat uusien hevosenomistajien löytämisen vaikeutta” – Fredrik Fransson on kylmäveriraviurheilun sanansaattaja

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Elitkampen-voittaja Lome Bragen kilpaura loppuu – siirtymässä siitosoriksi Ruotsiin

Ossi Nurmoselle vaihteeksi lämminverisiäkin - suomenhevoshirmuilla H.V. Tuurilla ja Stallonella kaikki hyvin

Toto75-karonkka: Jokimaa teki Fazimosta tähden

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video