Uutiset

"Tavoittelemaanne hevoseen ei juuri nyt saada yhteyttä, yrittäkää myöhemmin uudelleen" – 13 voiton ori tekee uutta tulemista Tiina Koskisen valmennuksesta

Hyviä kilpailumahdollisuuksia riittää lähiseudulla.
Elina Paavola
Issakan Pouta on totutellut Lappajärven Itäkylän maisemiin parin viikon ajan Tiina Koskisen tallissa.

Valiojuoksijaori Issakan Pouta muutti pari viikkoa sitten Tiina Koskisen valmennukseen Lappajärvelle. Talli Poutahaukkojen omistama 11-vuotias on tähän asti viettänyt elämänsä kasvattajansa Jouni Hallikkaan luona ja valmennuksessa Imatralla.

"Paikanvaihdoksella haettiin omistajien mukaan vaihtelua ja piristystä hevoselle. Ja sitä kyllä saatiin. Ori oli aluksi täällä aivan ihmeissään uusista kuvioista ja vähän muissa maailmoissa. Kirjoitinkin sen Facebook-ryhmään kuulumiset omistajille, että tavoittelemaanne hevoseen ei juuri nyt saada yhteyttä, yrittäkää myöhemmin uudelleen", Tiina Koskinen naurahtaa.

104 startistaan 13 voittanut 24,9-aikainen ja 33 000 euron voittosumman juossut Issakan Pouta saapui Lappajärvelle starttikunnossa.

"Sen verran kokeilin, että hyvin helposti se meni 27-vauhtia tuossa meidän suoralla. Hevonen käytettiin klinikalla ja hoidettiin vähän. Sarjoja on jo katseltu valmiiksi."

Koskisen mukaan hevoselle riittää hyviä kilpailumahdollisuuksia läpi kesän sopivien etäisyyksien päässä.

"Melkein enemmän on ollut niin päin, että tuon rahaisten lähtöjä ei saada kasaan osallistujien vähyyden vuoksi."

Koskisen tallissa on tällä hetkellä parikymmentä hevosta. Joukossa on myös varsin pirteänä eläkepäiviään viettävä Edward Ale.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: hevosenpotkusta derbytunnelmiin

Hevosen potku naamaan Lapuan raveissa aiheutti Tiina Koskiselle sairaalareissun

Tiina Koskiselle jälleen jämäkkä kylmäverivahvistus - ”Suomenhevoskasvattajat saattavat luulla, että alamme rotuja risteyttää, mutta siitä ei todellakaan ole kysymys”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video