Uutiset

Keulaan ja Suurmestariksi Iikan taktiikkana H.V. Tuurilla – Super Schissel jatkaa hyvässä iskussa

Iikka Nurmonen lähtee St Michelin päälähtöön tavoittelemaan viime vuoden voittajan Next Directionin kanssa nyt muita mitalisijoja.
Terhi Piispa-Helisten
Suur-Hollola -ajon laukka oli Iikka Nurmosen mukaan tuulennopealta H.V. Tuurilta työtapaturma. Suurmestaruuden havitteluun ohjastaja lähtee luottavaisin mielin, kun radaksi arpoutui kakkonen.

Iikka Nurmosella on St Michel-viikonloppuna monta mielenkiintoista ohjastettavaa. Lauantain pääkilpailussa kylmäveristen Suurmestaruudessa Iikka istahtaa tuttuun tapaan isä-Ossin valmentaman H.V. Tuurin rattaille.

Viimeksi Suur-Hollolassa ori pilasi juoksun laukkaan. Iikka ei ole kuitenkaan huolissaan ennen Mikkeliä.

”Meille sattui nyt hyvä lähtöpaikka, josta keulajuoksu on tarjolla. Hevonen tuntui laukasta huolimatta hyvälle Lahdessa”, toteaa Iikka Nurmonen.

Sunnuntain St Michel Stayerissa Nurmosella on oman tallin Super Schissel. Reima Kuislan omistama jenkkiruuna viihtyy kolmen ratakierroksen kisoissa. Vermon Voimaliigassa parisen viikkoa sitten taakse jäi nytkin mukana oleva Don Williams.

”Don Williams ja edempää lähtevä Main Stage ovat kovimmat vastustajat etukäteen. Hevonen tuntuu edelleen hyvälle kotona. Varustemuutoksia ei ole ainakaan tällä hetkellä kaavailluissa."

St Michel-ajossa Iikka lähtee puolustamaan viimevuotista voittoaan Next Directionin kanssa. Timo Hulkkosen valmennettava teki asiallisen esityksen Kouvolan Kymi GP:ssä.

Härmän viime esitykseen Iikka ei ollut täysin tyytyväinen: ”Ruuna oli vähän laiskahko Härmässä. Ei ihan sitä parhainta Next Directionia. Se on ennenkin ailahdellut, en olisi huolissani päivän kunnosta.”

Päävastustajasta ohjastajalla on selkeä näkemys.

”Face Time Bourbon on kyllä omassa luokassaan. Next Direction ollessa samanlainen kuin viime vuonna St Michelissä olisi meillä hyvät mahdollisuudet taistella mitalisijoista.”

Näistä kolmesta ohjastettavasta lahtelainen nostaa H.V. Tuurin voittosaumat parhaiksi.

“Super Schisselilläkin on sopiva tehtävä. 40 metrin takamatka voi tuoda eteen odottamattomia ongelmia juoksunkulun suhteen", Nurmonen aprikoi.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Reima Kuislalla tapahtuu: Everest De Ginai Jonny Länsimäelle, Evaluate leikkaukseen ja Appomattox Sloveniaan

Kuislalta nopea käännös: Turno di Azzurra ei lähdekään liisaukseen vaan Iikka Nurmosen valmennukseen

Suomenhevosen päivänä monta tapahtumaa: Kuopion Suomalaisessa illassa Evartti ja H.V. Tuuri uusivat mittelönsä Savo-ajossa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video