Uutiset

Ruotsalainen huippuruuna G.G.Ojjdo saapuu Ylivieskaan ja mielii ruhtinaaksi

Ruunaruhtinas-kisan ensimmäinen ulkomaalaisvieras on varmistunut. Titteliä lähtee tavoittelemaan kovaa virettä viime aikoina esittänyt G.G.Ojjdo.
G.G.Ojjdo on antanut bollnäsiläisvalmentaja Tomas Petterssonille usein aiheen tuuletukseen. Elokuussa G.G.Ojjdo iskee Ylivieskaan tavoitteenaan ruunaruhtinaan arvonimi.

Ylivieskassa 13. ja 14. elokuuta käytävä Ruunaruhtinas -kisa saa tänäkin vuonna kansainvälistä väriä. 7-vuotiaan G.G.Ojjdon taustavoimat ovat ilmoittaneet tulevansa mittelemään tittelistä Ravikeskus Keskiseen.

 

Bollnäsiläistreenari Tomas Petterssonin tallin lippulaiva ei ollut varsatähti, vaan G.G.Ojjdon ura lähti nousukiitoon vasta 6-vuotiaana. Ruuna voitti viime kaudella 23:sta kisastaan peräti seitsemän, ja kakkosia kertyi yhtä monta.

 

Tämän vuoden 13:sta startista voittoja on irronnut vain yksi, mutta se tuli sitäkin arvokkaammassa paikassa. Paalulta startannut G.G.Ojjdo pakeni juhannusviikolla ravatussa Sjunga Bests Minnessä hurjilta takaa-ajajiltaan Våler Nikolailta ja laukalle langenneelta Månlykke A.M.:ltä, ja saavutti 220 000 kruunun arvovoiton ennätystuloksellaan 23,6ke.

 

Ruunan voittosumma on reilut 92 000 euroa. G.G.Ojjdon kokonaisstatistiikka kirjataan luvuin: 38 9-9-3.

 

”G.G.Ojjdo on tosi mielenkiintoinen ja nouseva nimi. Ruuna kilpailee vielä perjantaina Bollnäsin montéssa, ja tähtää sitten sen jälkeen Ylivieskaan. G.G.Ojjdo on Ruotsin ruunien rahatilaston tämän vuoden ykkönen”, kertoo Ruunakunkkarien promoottori Mikael Mattfolk tällä kaudella 421 700 kruunua tienanneesta ruotsalaisvieraasta.

 

Ruunaruhtinuus ratkeaa kahden osakisan yhteisajan perusteella. Perjantaina 13. elokuuta ravataan 1600 metrin lähtö, ja seuraavana päivänä on vuorossa 2600 metrin voimainkoitos. Osakilpojen voittajat kuittaavat 10 000 euron ensipalkinnot. Kokonaiskisan kolme parasta palkitaan skaalalla: 3 000, 2 000 ja 1 000 euroa. Rataennätyksestä ja Suomen ennätyksistä lohkeaa vielä 1 000 euron bonukset.

 

Ruunaruhtinaan tittelistä taistellaan nyt neljättä kertaa. Kaksi ensimmäistä vuotta olivat Polaran hallintaa. Viime elokuussa ruhtinaaksi aateloitiin Pertturi.

 

MT Ravinetti on Ylivieskan Ruunakunkkarien yhteistyökumppani

 

Lue lisää: Pyörylän Paroni ensimmäisen rankingin kärjessä – mukana myös ruotsalaisia

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruunaruhtinas Stallonella ei kaihdeta Ruotsin-reissua – "Jos suomenhevosia otetaan vastaan sinne, niin meidän pitäisi käydä ajamassa siellä"

"Hienoa, että päästään eilisen laukkapäivän jälkeen kokeilemaan heti tänään uudelleen" – Don Vikingilla ja Pyörylän Paronilla odotetaan mielenkiinnolla Ruunaruhtinaan toista matkaa

Stallone räjäytti valtavalla kirillä Ruunaruhtinaan avausmatkan voittajaksi

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video