Uutiset

Veijo Heiskanen Vermon uusi ratavalmentaja – "Vaikea päätös, mutta luonnollisesti helpottunut olo, kun päätös on selvä"

Ruotsin vuoden valmentajaksi kertaalleen valittu Veijo Heiskanen palaa synnyinmaahansa 34 vuoden yhtäjaksoisen poissaolon jälkeen. Puoliso Henna Halmekin ehti työskennellä Ruotsissa neljä vuotta.
Anu Leppänen
Veijo Heiskanen palaa Suomeen yhteensä 34 Ruotsin vuoden jälkeen. Hänen ja Henna Halmeen valmennustalli aloittaa Vermossa syyskuussa.

Veijo Heiskanen on uusi Vermon ratavalmentaja. Hän aloittaa puolisonsa Henna Halmeen kanssa vuokralaisena Pertti Puikkoselta vapautuneessa tallissa syyskuun aikana. Pariskunta saa käyttöönsä kaksi talliyksikköä, joissa on yhteensä 20 paikkaa.

Ennen Suomeen paluuta Heiskanen on valmentanut hevosia viimeisimpänä Göteborgissa Åbyn raviradan läheisyydessä 27 vuoden ajan.

Balltorpin valmennuskeskus Åbyn raviradan lähellä, jossa Heiskasen 24 valmennettavaa asustavat, puretaan tämän vuoden aikana.

”Purkutuomion tultua oli pakko löytää uusi paikka valmentamiseen. Vermon valinta ei ollut itsestäänselvyys. Ilahduttavan moni ruotsalainen rata Solvallasta ja Jägersrosta lähtien tarjosi mahdollisuutta vaihtaa kotirataa”, Heiskanen kertoo.

Syksyllä 62 täyttävä Veijo Heiskanen on yksi kautta aikojen menestyneimmistä suomalaisista valmentajista ja ohjastajista. Keystone Patriotin rattailla ravimaailman tietoisuuteen noussut mies on ohjastanut urallaan lähemmäs 4 000 voittoa. Hänet valittiin vuonna 1999 vuoden valmentajaksi Ruotsissa.

Viimeisimpänä suurkilpailuvoittona Suomesta on Benjamin Evon derbyvoitto Vermosta vuodelta 2017.

Veijo Heiskanen lähti ensimmäisen kerran Ruotsiin vuonna 1981. Palattuaan joksikin vuodeksi Suomeen hän palasi vuonna 1987 Kalmarin raviradan valmentajaksi. Ruotsin itärannikolta Heiskanen siirtyi Göteborgiin.

Suomeen paluu tehtiin Veijon ja Hennan mukaan yhteisymmärryksessä.

”Olen asunut yli puolet elämästäni Ruotsissa. Tuleehan tästä iso muutos sekä henkilökohtaisella että ammatillisella tasolla. Innolla odotan kuitenkin muuttoa. Kielimuuria ei ainakaan tarvitse pelätä”, naurahtaa Heiskanen.

”Tunnelmat ovat kaksijakoiset muuton suhteen. Ehdin olla nelisen vuotta Ruotsissa. Ei tietysti niin pitkä aika, olen kuitenkin kotiutunut hyvin tänne. Nyt satsataan kuitenkin Suomeen tosissaan”, toteaa Henna Halme.

Heiskanen ei tällä hetkellä osannut sanoa, kuinka moni valmennettavista seuraa Suomeen. Osa hevosista on suomalaisten omistuksessa ja joukossa muutama Suomessa syntynytkin. Omistajia informoidaan muutosta torstaina pidetyn tiedotustilaisuuden jälkeen.

”Vermo tarjoaa hyvät valmennuspaikat. Tallit remontoidaan ennen muuttoa. Suomeen paluu antaa meille lisämotivaatiota. Viimeisten vuosien aikana menestys Ruotsissa ei ole ollut toivotun laista”, toteaa Veijo Heiskanen.

Vermon toimitusjohtaja Heikki Häyhä on innoissaan uudesta ratavalmentajasta.

”Heti kun luin Heiskasen ja Halmeen hakemuksen tuli innostunut tunne. Heidän tavoitteensa ja visionsa sopivat hyvin yhteen Vermon kanssa”, toteaa Häyhä iloisena.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Juhannus on raviurheilun juhlaa Ruotsissa – Heidi Jääskeläisen L.Q. Widde tavoittelee yhdeksättä perättäistä voittoaan Rättvikissä

Heiskasen ja Halmeen Elitloppet-viikonlopun hevonen on erilainen tarina

Vaikeuksiin joutunut Sagari AB myymässä hevosiaan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video