Uutiset

Kaiken piti olla kunnossa ennen Seinäjokea – Lissun Eerikin lopputulos jätti ilmaan monta kysymystä

"Onhan joskus ollut parempikin fiilis ravireissun jälkeen. Alkuun kaikki tuntui sujuvan paremmin kuin viime vuonna. Lopputulos oli vieläkin heikompi”, toteaa Pekka Luukkonen.
Terhi Piispa-Helisten
Lissun Eerikki oli lopputuloksissa kuninkuuskisan kymmenes. Kuva on lauantain avausmatkalta, jolle ori lähti Ari Moilasen ajamana ykkösradalta.

Pekka Luukkosen valmentama Lissun Eerikki laskettiin kuuluvaksi kuninkuuskilpailun ennakkosuosikeihin. 10-vuotiaan oriin suoritukset jättivät kuitenkin toivomisen varaa Seinäjoella.

"Ei minulla ole oikein selityksiä vaisuille esityksille. Verikokeet ovat otettu ja kyllähän oria on tarkoitus käyttää klinikalla tällä viikolla. Jotakin olen tehnyt varmaan väärin valmistautumisessa”, huokaa maanantai-iltapäivällä tavoitettu Luukkonen.

Avausmatkoille Lissun Eerikki arvottiin sisimmälle ja uloimmalle lähtöradalle. Tehtävä ei etukäteenkään vaikuttanut näiltä radoilta helpolta. Haastavien lähtöratojen piikkiin Luukkonen ei laita vaisua kokonaiskilpailua.

"Olisimme ehkä olleet joltakin muulta lähtöradalta vähän korkeammalla yksittäisissä lähdöissä. Kokonaiskilpailun kannalta sillä ei ole merkitystä. 3 100 metrin matka osoittautui meille tällä kertaa liian vaativaksi”, toteaa Luukkonen realistisesti.

Kaiken piti olla Luukkosen mukaan etukäteen kunnossa Lissun Eerikillä. Hevonen matkusti hyvin, söi ja joi melkeinpä paremmin kuin viime vuoden Seinäjoen matkalla. Ori tuntui Luukkosen mukaan lämmittelyssä hyvälle ja rauhalliselle. Jokin ei kuitenkaan täsmännyt viikonlopun aikana.

"Päätösmatkalla Vixelin alkaessa antaa painetta meidän ulkopuolellamme oli Lissun Eerikin eväät nopeasti syöty. Olisi oriin pitänyt paremmin kestää noissa vauhdeissa johtopaikalta. Vielä sunnuntaiaamuna minulla oli tunne, että tästä tulee meidän päivämme. Niin ei käynyt. Ehkä ori ei vaan kestä startata noin tiuhaan”, pohtii Luukkonen syitä vaisuille esityksille.

Evartin toinen perättäinen titteli ei Luukkosta yllättänyt.

"Evartin nouseminen uudestaan tuolle tasolle kertoo paljon hevosen hirveästä luokasta ja myös taustajoukkojen ammattitaidolle. Pidin Evarttia etukäteen pahimpana vastustajana. Kaikki kunnia kokonaiskilpailuissa menestyneille hevosille. Olisimme mielellämme tarjonneet kunnon matsin voitosta. Siihen emme kuitenkaan pystyneet”, antaa Luukkonen tunnustusta kilpakumppaneille.

Luukkosen mukaan kauden jatkuminen riippuu hevosesta. Mutta hyvin todennäköisesti Lissun Eerikki nähtäneen vielä kilparadoilla syksyn aikana.

"Vaikka nyt harmittaa aika lailla. Ei kukaan ota meiltä pois kevään hienoja esityksiä. Ne unohtuvat nopeasti itse kultakin. Tulemme takaisin kaiken ollessa kunnossa. Laskut ja nousut kuuluvat raviurheiluun. Vähän jyrkkiä ne välillä ovat vain”, päättää Luukkonen.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kuninkuusravien montémenestyjä Carolina Krokvik osti starttihevosen Ruotsin huutokaupasta

Gallupin tulos: Ylivoimainen enemmistö tahtoisi Kuninkuusravien päättyvän kuninkaallisiin seremonioihin

Uutisviikko minuutissa: Kuninkuusravien jälkipelien kautta Hambletonianin torniolaisiin tunnelmiin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle