Uutiset

Voitokas ja kyvykäs Immersive Workout muutti Tenhusille Tuusniemelle - ”Santtu soitti ja sanoi, että ostakee poikkeen”

Harvakseltaan mutta hyvällä menestyksellä kilpaillut Immersive Workout hakee uutta vauhtia uralleen Miika Tenhusen treenistä.
Ville Toivonen
Miika Tenhunen on mielissään tallinsa uudesta tulokkaasta Immersive Workoutista. Sen sijaan lahjakkaan 5-vuotiaan Lumi-Ramin tilanne vetää Derbyn alla mietteliääksi.

Tuusniemellä talliaan vaimonsa Anna-Kaisan kanssa pitävä Miika Tenhunen, 34, sai valmennuslistoilleen mielenkiintoisen nimen. Uransa 13:sta kisastaan neljä voittanut Immersive Workout siirtyi Kuninkuusravien jälkeen Tenhusten muonavahvuuteen. Immersive Workoutin ykkösistä kolme on tullut Vermosta.

 

S.J.'s Caviarin tytär oli aiemmin Mika Forssin ja Marjo Kivimaan omistuksessa. Tamma on myös kisannut tähänastisen uransa ajan heidän treenistään.

 

”Marjo ja Mika luopuivat hevosesta, kun he eivät halunneet ottaa sitä mukaansa Ruotsiin. Immersive Workout ei kuulemma ole viihtynyt länsinaapurin isommissa piireissä. Santtu (Raitala) soitti ja sanoi, että ostakee poikkeen. Hän oli tykännyt kovasti tamman otteista hänen ajamissaan starteissa”, Miika Tenhunen valaisee.

 

6-vuotias Immersive Workout on kilpaillut viimeksi joulukuussa. Tenhunen kertoo, että tammalla on ollut aineenvaihduntansa kanssa ongelmia.

 

”Jaloissa ei ole mitään probleemia. Otin Immersive Workoutin mukaan Seinäjoen Kunkkareista. Ostettiin se yhden kaverin kanssa kimpassa. Eilen ehdin tammalla jo lenkin ajamaan. Ravi kävi tosi hyvin, ja Immersive Workout oli letkeän ja terveen oloinen. Ei varmaan ihan kuukauden sisällä tulla vielä starttiin, mutta ei kilpailuvire kaukanakaan ole. Marjo on treenannut tammaa kaiken aikaa”, Tenhunen sanoo.

 

”Heti tuolla ensimmäisellä lenkillä tunsi, että Immersive Workout menee kuin paremmat hevoset. Jos onnistutaan ratkaisemaan aineenvaihduntahommat, niin kyllä odotuksia on.”

 

Tenhunen tuskailee, että muuten tallin nuoret hevoset ovat olleet kesällä kipeinä. Seinäjoella Pikkukunkkuun osallistunut lahjakas Lumi-Rami puutui pahoin. Tenhusen mukaan oriilla diagnosoitiin startin jälkeen keuhkoputkentulehdus.

 

”Tauti tuli huonoon saumaan, kun Derbyn karsinnat ovat ensi viikolla. Lumi-Rami ei antanut kotona mitään merkkejä sairaudesta, mutta vaiva tuli sitten maksimirasituksessa ilmi. Koetetaan jotain tehdä ja hoitaa mahdollisimman hyvin, mutta kiire tässä vääjäämättä tulee”, Tenhunen manaa.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Kolmenkympin tietämissä useimmat meistä alkavat kaivata takaisin synnyinseudulleen" – Erkki Lappi muutti Pohjois-Savoon

Marjo Kivimaan elämässä puhaltavat muutosten tuulet - ”Olen narkomaani hevosten suhteen, mutta jos niistä onnistuisi pääsemään eroon, niin toisenlaistakin työtä voisi kokeilla”

Pohjois-Savoon ruotsalaisvahvistus Jonathan Boko - ”Isoliikkeinen ja menevä hevonen”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video