Uutiset

Kajaanin tragedia: hevonen menehtyi lähdön jälkeen - tapauksessa aineksia paljon pahempaankin

Catras King menehtyi sunnuntaina Kajaanissa lähdön jälkeen. Ainekset suurempaankin onnettomuuteen olivat olemassa. Vuosittain Suomessa ajetaan yli 5 000 ravilähtöä, ja hevosten kuolemat ovat äärimmäisen harvinaisia Suomen Hippos ry:n tiedotteen mukaan.
Elina Paavola
"Toivomme voimia hevosen taustajoukoille. Hevosen menettäminen on aina todella ikävä tapahtuma", toteaa Kajaanin raviradan toimitusjohtaja Auvo Moilanen Suomen Hippos ry:n tiedotteessa.

Kajaanin sunnuntai-iltapäivän raveissa sattui ikävä kuolemantapaus, kun lähdössään kolmanneksi sijoittunut Timo Mäkäräisen neljävuotias ruuna Catras King lyyhistyi lähdön jälkeen maahan.

 

Ohjastaja-valmentaja Mäkäräinen oli maanantaiaamuna luonnollisesti vaisu.

 

Kyllähän tuollainen tapahtuma on todella ikävä asia. Hevonen teki hyvän juoksun, ja tuli periaatteessa voimissaan maaliin. Kääntäessäni takasuoralla ruunan ympäri, tunsin muutamaan askeleeseen, ettei kaikki ole kunnossa. Ehdin hypätä kärryiltä ennen kuin Catras King lyyhistyi maahan”, kertaa Timo Mäkäräinen sunnuntain tapahtumia.

Mäkäräinen korostaa, että ainekset suurempaankin onnettomuuteen olivat olemassa.

 

Jos jotakin myönteistä haluaa nähdä surullisessa asiassa, niin se oli se, ettei tämä tapahtunut kesken lähdön ajaessani sisäradalla joukon keskellä. Silloin meitä olisi ollut useampi valjakko osallisena onnettomuudessa. Nyt vältyttiin kuitenkin ihmisvahingoilta.”

Catras Kingin omisti ja ruunan oli kasvattanut isompi porukka Team Kerttulin Katras, jossa osa oli ensikertalaisia hevosenomistajia.

 

Tosi ikävä tilanne myös omistajaporukan kannalta. Eihän tällaista toivoisi kenellekään, mutta ei etenkään sellaisille, jotka omistavat ensimmäisen hevosensa. Yritetään päästä porukalla yli tapahtuneesta”, päättää Timo Mäkäräinen.Vuosittain Suomessa ajetaan yli 5 000 ravilähtöä, ja hevosten kuolemat ovat Suomen Hippos ry:n tiedotteen mukaan hyvin harvinaisia. Catras Kingin menehtyminen oli ensimmäinen vuoden 2021 Suomessa raveissa tapahtunut kuolemantapaus. Hippoksen tiedotteen mukaan Catras Kingille tehdään yleistä käytäntöä noudattaen kuolinsyynselvitys.

 

Pääset tästä lukemaan Hippoksen tiedotteen kokonaisuudessaan.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pohjoisella ravialueella alkaa amatöörivalmentajien liiga – Nordic Cupin kokonaiskisojen palkinnot nousevat

Raviratojen vähentäminen ei ole ratkaisu

Lappeen raviradan tulevaisuudesta keskusteltiin rakentavassa hengessä — "Ei siellä kukaan haukkunut tai vaatinut kenenkään eroa"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video