Uutiset

Islay Mist Sisun supermenestys on saanut Erno Gardemeisterin satsaamaan: kasvattaa Ruotsiin "Pirkka-Sisuja"

Erno Gardemeisterin Ruotsin yhtiö Garde Horses Ab osti viime lauantaina siitostammakaartinsa vahvistukseksi hambovoittaja Royalty For Lifen täyssiskon kantavana toisesta hambovoittajasta Perfect Spiritistä. Kouvolalainen on muutenkin satsaamassa tosissaan naapurimaan puolella.
LARS JAKOBSSON / TR BILD
Erno Gardemeisterin Garde Hästar AB:n Islay Mist Sisu voitti kesän tammojen lyhyen matkan E3-finaalin 975 000 kruunun ykköspalkinnon. Gardemeisterillä on Per Nordströmin valmennuksessa myös kolmevuotias Ida Sisu, joka aloitti uransa kakkossijalla ja jatkaa perjantaina Jägersron lounareissa.

Menestys poikii menestystä. Gardemeisterin omistama kolmevuotias Islay Mist Sisu (Beer Summit) on Ruotsin kolmevuotisikäluokan kuningatar toistaiseksi. Se on ehtinyt jo 3,3 miljoonan kruunun ansioihin, vaikka ikäluokan isot kisat Kriterium ja tammoille Oaks ovat vasta ovella. Kaksivuotiskaudella se hallitsi oriita ja ruuniakin vastaan ikäluokan isoimmassa kisassa Uppfödningsloppetissa ja nappasi 1,4 miljoonan kruunun arvoisen ykkösen. Viime startissa tuli kolmevuotiaiden tammojen lyhyt E3 ja melkein milli (975000 kruunua) lisää, ja muutenkin meno on ollut voitokasta. Tämä on johtanut siihen, että kouvolalaisomistaja on satsannut entistä kovemmin Ruotsissa syntyneeseen ravuriin - viimeisimpänä hankintana tuli viime lauantaina em. huutokauppaostos huippusukuinen siitostamma Royalty Forever (RC Royalty) vain 70000 kruunun hinnalla.

Tästä pääset viime lauantain internetrhuutokaupan tuloksiin. Kohdasta avslutade, voit kaivaa lisätietoa myytyjen hevosten taustoista.

Royalty Foreverin sukutausta tuntuisi sopivan erityisesti Suomeen, sillä sen isä RC Royalty (Credit Winner) astuu nykyään Saharan Ravitallilla ja oriin jälkeläiset ovat menneet Suomessa upeasti. Run For Royalty esimerkiksi hallitsee nyt Pekka Korvelta avoimia sarjoja ja voitti Kriteriuminsa, Piece Of Rock oli myös ikäluokkamenestyjä, Staro Moschino on ollut parhammillaan kova sekä Com Tuff ja No Limit Royaltykin menestyvät.

"Kyllä Royalty Forever Ruotsiin ja Sisulle jää", Erno Gardemeister kertoo kuitenkin.

Gardemeisterin Ruotsin hevoset ovat siirtyneet viime aikoina ruotsalaisen yhtiön Garde Hästar AB:n omistukseen, mihin myös Royalty Forever vaihtuu, huutokauppatuloksen ostajatiedon Konepalvelu Erkco Oy:n sijaan.

"En ollut ehtinyt päivittää tietojani huutokauppasivustolle, kun osto tuli vähän yllättäen."

Gardemeister omisti aiemmin Suomessa enemmänkin hevosia juuri firmansa Konepalvelu Erkco OY:n nimissä. Menestystä tulee edelleen Suomessakin. Hannu-Pekka Korven valmennuksessa hyvään menoon syttynyt My Sweden (Revenue) esimerkiksi voitti hiljan Riihimäki GP:n ja saattaa jatkaa voittoputkeaan lauantain Vermon derbyravien lähdössään. Viisivuotias My Sweden on Gardemeisterin oma kasvattikin. Hän omistaa sen tällä hetkellä yhdessä Team Parkkonen Ky:n kanssa.

Iso satsaus kohdistuu kuitenkin tällä hetkellä Ruotsin kasvatukseen. Garde Hästar AB:lla on viime hankinnan jälkeen jo yhdeksän ruotsalaista siitostammaa omistuksessaan. Yhteistyö Islay Mist Sisunkin kasvattaneen Sisyfos Breedersin ja sen hevostilan Arlandan lentoaseman läheisyydessä sijaitsevan Söderby Gårdin pehtoorin Marko Alamäen kanssa on saumatonta.

"Olosuhteet ja systeemi Sisulla ovat niin ylivoimaisia", kehuu Gardemeister.

"Ja kasvattamisen ehdot ovat Ruotsissa samoin niin paljon paremmat, että tämä on mennyt nyt näin. Kasvattaminen kiinnostaa ja yhteistyö toimii. Minä kasvatan vähän niin kuin Sisu-brändin Pirkka-tuotesarjaa. Varsojen sukunimeksi tulee Garde."

Garde Hästar AB:n omistamat siitostammat, niiden kesälliset varsat ja oriit, joista tammat kantavat:

Catch The Star, 13 vuotta, (i Broadway Hall), varsa Bird Parker (Ready Cash), kantaa Power (Googoo Gaagaa).

Dance Photo, 10,7 ja n. 1,4 miljoonaa kruunua, 17, (S.J.'s Photo), varsa Beer Summit (Cantab Hall), kantaa Djali Boko (Ready Cash).

Je t'Aime Zon, 14,5 ake, 7, (Love You) kantaa Makethemark (Maharajah).

Sahara Snow White, 13,9, 11, (Make It Happen), varsa Muscle Massive (Muscles Yankee), uusittu samalla.

Silicon Sweden, 15,7ly, 4, (Muscle Massive), oma kasvatti, kantaa Power.

Thisgirlisonfire, 14,5, 5, (Muscle Hill), kantaa Don Fanucci Zet (Hard Livin).

Turbonina, 12,6, 15, (Turbo Sund), varsa Djali Boko, kantaa Beer Summit. 

Västerbo Daiquiri, 14,5ake, 6, (Credit Winner), varsa Djali Boko, kantaa Hayden Hanover, 06,9 peitsillä ja 627072 dollaria (i. Somebeachsomewhere).

Royalty Forever, 10, (RC Royalty), kantaa Perfect Spirit (Andover Hall).

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pauli Savolainen liisasi Iikka Nurmoselle siirtyneen Fantom Factorinsa kasvattajalle - muistelee menestysaikoja lämmöllä muttei kaipaa

Haimoon kova ulosmitattu ravitila siirtyi kiinteistövälittäjälle

Turun PM-ravien taustat ja tunnelmat videolla uudessa MT Hevosten jaksossa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video