Uutiset

Ypäjän huutokauppa alkamassa – ennakkoon myytyjä enemmän kuin vuosiin

Varsojen tarjonta miellytti paikalla olevien silmää.
Kaijaleena Runsten
Varsoihin tutustuttiin huolella, vaikka paikalla olevan yleisön määrää olikin koronan vuoksi rajoitettu toista vuotta peräkkäin.

Starinitan perinteinen varsahuutokauppa on alkamassa Hevosopistolla Ypäjällä.

Myynnissä on 95 vuotiasta varsaa.

Ennakkokatselussa kuului myönteistä palautetta. Myös useampi kasvattaja totesi ennakkokyselyjen olleen viime vuosia vilkkaampaa.

"Kiinnostuksen perusteella näyttäisi hevoshomma olevan hieman nousussa. Astutuksiakin oli vähän viime vuosia runsaammin", totesi Kaisa Nivola Kallelan oriasemalta, kun Lauri Hyvönen teki ennakkohaastatteluita.

Varsoihin tutustuttiin aktiivisesti, vaikka paikalla olevan yleisön määrää olikin koronan vuoksi rajoitettu toista vuotta peräkkäin.

Valmentaja Jyrki Filatoff piti tarjontaa laadukkaana.

"On hyväsukuisia ja -rakenteisia varsoja kautta linjan. Voi ennakoida, että ainakin muutamien harvinaisempaa yhdistelmää edustavien hinnat saattavat kohota", hän ennakoi.

Filatoff on yksi valmentajista, jotka palvelevat etäkauppaa käyviä hoitamalla huudot paikan päällä. Filatoffin mukaan ainakaan iltapäivällä hänelle ei kuitenkaan vielä ollut tullut yhteydenottoja.

"Olen täältä useana vuonna ostanut itselle ja kimpoillekin. Nyt ei ole ajatuksissa. Tosin nuorella polvella näyttää polttelevan", hän naurahti viitaten poikaansa Patri Filatoffiin.

Järjestäjän Starinitan huutokauppaan ilmoitettiin ennalta 108 varsaa, joista seitsemän suomenhevosta. Paikalle saapui kuitenkin 91 lämminveristä ja neljä suomenhevosta.

Starinitan toimitusjohtaja Mitja Nummenmaa totesi, että ennalta on myyty enemmän varsoja kuin vuosiin.

Viime vuonna poisjääntejä oli 10 ja aiempina vuosinaniitä on ollut vain muutamia. Nyt pois jäi siis 12. Niistä Nummenmaan tietojen mukaan moni oli myyty.

"On tavallaan ymmärrettävää, että myyjä varmistaa kaupan, jos hintakin on tyydyttävä. Mutta huutokaupan kannalta olisi toki parempi, kun nekin kaikki varsat olisi nähty täällä."

Paikan päälle se tietäisi enemmän huutajia ja huutoja, jolloin hinnat saattaisivat kautta linjan nousta.

Huutokauppaa voi seurata suorana TotoTV:stä. Lähetys alkoi kello 17 kasvattajien ja asiantuntijoiden haastatteluilla. Myynti alkaa kello 18. Meklarina toimii Lauri Hyvönen.

Uutista on korjattu 14.9. kello 10:01: poisjääntejä oli 12 ja viime vuonna 10, sitä aiempina vuosina vain muutama.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Varsahuutokauppaan muutoksia: poisjäänti kallistuu ja myyjät saavat ruokaa

Uutisviikko minuutissa: Ikäluokkansa kärkinimiin kuuluva suomenhevoshuippu kuoli – varsahuutokaupan jälkimainingit löivät lujaa ja hevoskauppoja tehtiin ahkerasti

Hevosopistolle kritiikkiä huutokauppavarsan myöhäisestä poisjäännistä: "Kysymys ei ole myyntiprovision menetyksestä, vaan asiakkaiden ja toisten myyjien arvostuksesta"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle